Ανορθόδοξη Θεωρία Ανεύρεσης Κατάλληλου Συντρόφου-Ή αλλιώς, πώς να ρίξεις γκόμενο!

Couple-Date_crop380w

Γράφει η Θεοδώρα Α.

Χαιρετώ τον ευρόπληκτο πληθυσμό! Tον τελευταίο καιρό όποιος τολμάει ν’ αναφέρει οτιδήποτε άσχετο με την οικονομικό-πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα υπάρχει η τάση να λιθοβολείται λες και η μη αποκλειστική ενασχόληση με τα «σοβαρά» ζητήματα σημαίνει ότι δεν έχουμε πολιτική συνείδηση.

Ε, ναι λοιπόν, στα χρόνια της «χολέρας» έχω το θράσος να μιλήσω για έρωτες και τέτοια σαχλά. Ζητώ συγνώμη και συνεχίζω.

Γιατί μπορεί πλέον ο κόσμος να μη διαθέτει χρήματα για να βγαίνει στα μπαράκια τόσο συχνά όσο στο παρελθόν, αλλά που ξέρεις, μπορεί να γνωρίσεις τον άντρα των ονείρων σου στην ουρά του ΟΑΕΔ, στο συσσίτιο του δήμου ή στη συγκέντρωση των αγανακτισμένων( το facebook δεν το βάζω μέσα γιατί έγινε μπανάλ).

Η σημερινή συνεισφορά μου στην διαιώνιση του είδους είναι μια συμβουλή-προτροπή προς τις γυνές που τολμούν να ψάχνουν ακόμη για σύντροφο παρ’ όλη την κρίση-φτου σας δωσίλογες!

Αλλά για να πιστέψετε στο ευαγγέλιό μου πρέπει πρώτα να σας παρουσιάσω κάποια δεδομένα τα οποία εσείς θα πρέπει με δέος ν’ αποδεχθείτε ως αληθινά.

Δεδομένο Α: Υπάρχουν άτομα και των δύο φύλων τα οποία είναι πάντα σε σχέση. Κι όταν λέω πάντα, εννοώ πάντα. Κι όταν λέω σχέση δεν εννοώ της πλάκας αλλά σχέση-σχέση. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί; Θα σας πω παρακάτω. (Μη φοβάστε, δεν ανήκω σε κάποια αίρεση, ούτε προσπαθώ να σας γράψω σε καμιά επιχείρηση-πυραμίδα, χαχα!).

Δεδομένο Β: Όταν είστε 100% ελεύθερη και δείχνετε διαθέσιμη είναι πολύ πιο δύσκολο απ’ ότι φανταζόσαστε να ελκύσετε το έτερον ήμισυ απ’ ότι φανταζόσασταν. Ενώ αντίθετα, ως δεσμευμένη φαίνεται να έχετε το κοκαλάκι της νυχτερίδας.

Οι άντρες όσο κι αν φαινομενικά γοητεύονται από την ανεξαρτησία και το δυναμισμό που δείχνει να έχει μια ελεύθερη γυναίκα κατά βάθος σκέφτονται με τη λογική που εκφράζει το τραγούδι του Ρασούλη: τρελή κι αδέσποτη κλπ κλπ. Δηλαδή μια γυναίκα χωρίς γκόμενο στο υποσυνείδητο των αντρών είναι αδέσποτη και τρελή. Φυσικά οι φεμινίστριες της Θεσσαλονίκης τον κυνήγησαν το Ρασούλη, όπως έχει ομολογήσει ο ίδιος. Δεν ξέρω πια διαστροφή στις αρχές της εξελικτικής ψυχολογίας συνέβαλε σ’ αυτό τον τρόπο σκέψης των αντρών, αλλά υπάρχει. Και η καθημερινή ζωή το επιβεβαιώνει. Δείτε για παράδειγμα την Ελπίδα απ’ τη Ζωή της Άλλης (Τι;;;). Πάντα έχει γκόμενο κι ας είναι σα να έχει δυσκοιλιότητα και να έφαγε καπάκι ένα κιλό ακτινίδια που όμως ήταν άγουρα και ξινά. Όλα απ’ την τηλεόραση είναι βγαλμένα, συμπεθέρα! Με το που ακούνε ρε παιδί μου ότι είσαι ελεύθερη σα να πέφτεις απ’ τα μάτια τους! Κι εδώ έρχεται η πρότασή μου: Κάντε ένα πείραμα, την επόμενη φορά που θα γνωρίσετε κάποιον που σας ενδιαφέρει, μην είστε και τόσο διαθέσιμες. Στην ανάγκη επινοήστε ένα φανταστικό σύντροφο με τον οποίο όμως τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά τον τελευταίο καιρό, ξέρετε, για να τον χωρίσετε όταν έρθει με το καλό η ώρα! Να δείτε ότι θα πάρετε περισσότερο σεβασμό. Και τώρα θα μου πείτε τι σας λέω, να φλομώνετε τον κόσμο στο ψέμα; Καμιά φορά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, κι ύστερα αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στ’ αληθινά ψέματα που μας έχουν πει. Όποια έχει αντίρρηση μπορεί να πάει με τη συμβατική μέθοδο και ν’ ακούσει για νιοστή φορά το υποψήφιο έτερον ήμισυ να πετάει δήθεν αδιάφορα «η κοπέλα μου μπλα μπλα μπλα». Μήπως τελικά η πολιτική δε γίνεται μόνο στη Βουλή αλλά στο supermarket, στο Starbucks (ξέρεις εσύ) και στη Βιβλιοθήκη;

Η πραγματική μου συμβουλή ωστόσο προς την ελεύθερη γυνή που θέλει να βρει τον κατάλληλο για να κάνει σχέση είναι να ξέρει ακριβώς τι ζητάει και η μέθοδος θα βρεθεί στην πορεία. Χρειάζεται πραγματικά κάποιον που θεωρεί την ελεύθερη τρελή κι αδέσποτη;. Είμαστε πραγματικά διατεθειμένες να μετατραπούμε σε ανώριμα κοριτσάκια που εγκαταλείπουν τα κεκτημένα αιώνων επειδή κάποιοι άντρες δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα τα πρωτόγονα ένστικτά τους; Προτείνω όχι –άντε βρε κακομαθαίνουν και χαλάμε την πιάτσα. Τότε ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα. Feel free να μοιραστείτε τα αποτελέσματα της προσωπικής σας έρευνας!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

......"Η πραγματική μου συμβουλή ωστόσο προς την ελεύθερη γυνή που θέλει να βρει τον κατάλληλο για να κάνει σχέση είναι να ξέρει ακριβώς τι ζητάει και η μέθοδος θα βρεθεί στην πορεία...."
Αν υπάρχει (ΧΗΜΕΙΑ) μεταξύ του ζευγαριού, δεν χρειάζεται καμμία μέθοδος!

Sophie είπε...

Οποια μέθοδος και να σκεφτούμε, δεν παύει οι άντρες να δίνουν έμφαση στην εξωτερική ελκυστικότητα, οι γυναίκες από την πλευρά τους, προσέχουν περισσότερο την κοινωνική και οικονομική κατάσταση του άντρα, τις φιλοδοξίες, τη δύναμη του χαρακτήρα και την εξυπνάδα.

Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες εκτιμούν αυτές τις ιδιότητες στον ίδιο βαθμό.

Ολα είναι σχετικά και σίγουρα παίζει ρόλο και η χημεία. Οποιαδήποτε τεχνάσματα ίσως αφορούν ανώριμα και ανασφαλή άτομα, τα οποία για να πετύχουν τον στόχο τους προτιμούν τον δρόμο του ψέμματος.

Ανώνυμος είπε...

Το μυστηριώδες ζήτημα της έλξης εξαρτάται τόσο από βιολογικούς κανόνες τύπου φερορμόνες, υποσυνείδητα πρότυπα ομορφιάς όσο κι από ιδεολογικούς παράγοντες. Συμφωνώ απόλυτα ότι τα τεχνάσματα και τα ψέματα ανήκουν στο οπλοστάσιο μιας λιγότερο ώριμης γυναίκας, αλλά αυτό ακριβώς δε λέω κι εγώ; Αυτό που ήθελα να θίξω είναι το γεγονός ότι πράγματι οι σχέσεις των φύλων είναι τόσο παράδοξες που φτάνει στα όρια του παραλογισμού. Θεοδώρα Α.

Madmax είπε...

Οι σχέσεις των φύλων ίσως είναι παράδοξες διότι κατά την άποψη μου πολλές φορές βασίζονται στους νόμους του μάρκετινγκ και του ελεύθερου εμπορίου . Κάθε ένας από εμάς απλά προσπαθεί να αποκτήσει περισσότερα "προσόντα" ώστε να μπορεί να πλασαριστεί καλύτερα και να έχει περισσότερες επιλογές στο άλλο φύλο . Δλδ τι μου δίνεις για να σου δώσω . Όμως , όπως δεν μπορείς να οικοδομήσεις σπίτι σε κινούμενη άμμο , αντίστοιχα , χωρίς ανιδιοτέλεια και αλληλοκατανόηση δεν μπορείς πχ να ανοίξεις σπίτι . ( Νίκος Α. )

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η θεωρία σου, Νίκο Α. Μόνο με όρους ελεύθερου εμπορίου μπορεί να εξηγηθούν οι σχέσεις τωμ δύο φύλων. Για το ίδιο θέμα εχει μιλήσει μάλιστα ο θεωρητικός Thorstein Veblen κάτω από ένα ιστορικό-ανθρωπολογικό και οικονομικό πρίσμα. Θεοδώρα Α.

Δημοσίευση σχολίου