Εγώ, αυτός και ο Jack Daniels...

Γράφει η Βιβή Π.

clip_image002

 

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Και εκεί, λοιπόν, που πιστεύεις ότι έχεις βρει τον άντρα της ζωής σου, τον πρίγκηπα -γιατί και πολλοί ανύπαντροι δεν έχουν μείνει-, τον έναν και μοναδικό και περνάτε τόσο μα τόσο όμορφα μαζί, κάπου εκεί αρχίζουν .... τα γούστα. Και κυριολεκτώ όταν λέω για γούστα. Βλέπεις, εσύ προτιμάς άλλου είδους διασκέδαση από τις προτιμήσεις του καλού σου και ενώ δεν έχεις πρόβλημα να διασκεδάζει μόνος του -γιατί είσαι μια κυρία ευρωπαικών προδιαγραφών-, εντούτοις, δεν θέλεις να σε κουβαλάει μαζί του κάθε φορά που σκοπεύει να το ξενυχτήσει. Από την άλλη, θες να είσαι και μαζί του, όχι για να τον ελέγχεις αλλά γιατί πραγματικά περνάς καλά μαζί του. Άρα, μπρος ο γκρεμός και πίσω άλλος γκρεμός.

Ας φέρουμε ένα παράδειγμα προκειμένου να μην μιλάμε με αερολογίες και αβάσιμες θεωρίες. Ας πούμε, λοιπόν, ότι εσένα σου αρέσει να βγαίνεις μεν, αλλά με μέτρο. Να πίνεις το ποτάκι σου, να είσαι και με παρέα ή μαζί του και να περνάτε χαλαρά.Ένας λόγος παραπάνω που θα σου αρέσει αυτό το στυλ διασκέδασης είναι αν κατάγεσαι από Θεσσαλονίκη όπου η κατάσταση “χαλλαρά” έχει εμποτιστεί μέσα σε γενεές και έχει περάσει στο αίμα σου. Σου αρέσει επίσης, να κάνετε μια χαλαρή βολτίτσα στην παραλία, λίγο περπάτημα, άραγμα σε καμιά παραλία επ'ευκαιρία που είναι και καλοκαίρι, και να χαρείτε τον έρωτα σας. Φυσικά, δεν είσαι κανένας μούχλας. Και στα μπουζούκια θα πας, και στα club, και στα beach bar επιπέδου Super Paradise, και κουρούμπελο από τα ποτά θα γίνεις και στα τραπέζια θα ανέβεις και και και.. Αλλά με μέτρο. Αυτό είναι κάτι που θα το κάνεις άνα χρονικά διαστήματα που θεωρείς εσύ σωστά για σένα.

Από την άλλη, ο καλός σου είναι ο κλασικός γλεντζές Έλληνας, από τον οποίο εσύ δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω. Γενικότερα, είναι ο τύπος ο “έξω καρδιά”, του αρέσει να διασκεδάζει, είναι άνθρωπος της παρέας, κοινωνικότατος, και έχει αφήσει το στίγμα του στη νύχτα. Εννοείται ότι κάθε βράδυ δεν είναι μέχρι το ξημέρωμα στα σκυλάδικα, αλλά είναι κάτι που κάνει πολύ συχνά, είτε για να ξεσκάσει είτε απλά για να διασκεδάσει. Και , όπως αντιλαμβάνεσαι, το παλικάρι σου έχει πολύ στενές σχέσεις με άλλους διάφορους κυρίους όπως τον johnnie walker, τον jack daniels, τον jim beam και άλλους ευειδείς νέους.

Η αντίδραση σου είναι τρομερά πολιτισμένη και διπλωματική. Τον ακολουθείς όταν μπορείς και γενικά, φροντίζετε να αντισταθμίζετε τις εξόδους σας με προτιμήσεις και των δυο.

Άρα που είναι το πρόβλημα?

Όλα βαίνουν καλώς. Έχεις αποδεχτεί τα γούστα του καλού σου, έχετε ισορροπήσει τις καταστάσεις και όλα είναι καλά. Μάλιστα, χαίρεσαι που σε υπολογίζει σε βραδιές που τυπικά είναι βραδιές αντρών, βλέπε μπουζούκι nights και μπαρότσαρκες. Είναι όλα ρόδινα μέχρι που βλέπεις τον πρίγκηπα, τον άντρα για τον οποίο είσαι αποφασισμένη να τα δώσεις όλα για όλα, να γίνεται λιώμα από το ποτό και να μην μπορεί να μαζεφτεί. Αισθάνεσαι άσχημα όχι τόσο για σένα, όσο για αυτόν γιατί δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να τον βοηθήσεις. Και αν τον πεις και κάτι....δώρον άδωρον. Βλέποντας ότι η κατάσταση δεν συμμαζεύεται, αρχίζεις και συ να φορτώνεις λίγο. Η σκέψη που περνάει από το μυαλό σου συνοψίζεται στην εξής πρόταση “Κάτσε ρε αγόρι, συνοδεύεις εμένα και δεν μπορείς να πάρεις τα χέρια σου από το μπουκάλι?”. Αρχίζεις και θίγεσαι λίγο γιατί κατά τ'άλλα και σε γενικές γραμμές, εσύ του φέρθηκες ως κυρία και δεν έδωσες τέτοια δικαιώματα.

Για να κάνουμε και τον δικηγόρο του διαβόλου, θα λέγαμε ότι είναι υπερβολικά χαρούμενος που είσαι μαζί του και γι'αυτό το ρίχνει έξω. Ναι, ξέρω... αλλά είναι η μοναδική δικαιολογία που μπορώ να σκεφτώ και δεν είναι καν βάσιμη.

Τι κάνουμε?

Εφόσον το παλικάρι σου δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα αλκοολισμού και εσύ είσαι αποφασισμένη να είσαι μαζί του και δεν είναι κάποια περιστασιακή σχέση, πρέπει να του μιλήσεις. Να του πεις ότι δεν είναι αυτός ο τρόπος διασκέδασης κάτι που μπορείς να κάνεις συνέχεια αλλά μία στο τόσο φυσικά και θα τον ακολουθήσεις. Δώστου να καταλάβει ότι να γίνεται λιώμα μπροστά σου, σε φέρνει σε μια δύσκολη και στενάχωρη θέση. Το λογικό είναι ότι δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα αλλά αν, παραδόξως, επιλέξει ότι γουστάρει να συνεχίζει να διασκεδάζει έτσι, είναι στο χέρι σου αν θα το δεχτείς αυτό. Φυσικά, πρέπει να ξέρεις ότι αν το δεχτείς, και αυτός κάνει τη ζωή του και εσύ τη δικιά σου, πολύ πιθανό κάποια στιγμή να το διαλύσετε και μην αναρωτιέσαι τότε γιατί.

Σημαντικό είναι να βρείτε από κοινού μια λύση που βολεύει και τους δυο σας. Άλλωστε, στην Ελλάδα του 2011, πρέπει και τις σχέσεις να τις εξευρωπαΐσουμε επιτέλους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου