When a man loves a woman…

Γράφει η Βιβή Π.

clip_image002

 

Πολύ μελάνι έχει χρησιμοποιηθεί, πολλές πολύτιμες πνευματικές ώρες έχουν καταναλωθεί και πολλά δάκρυα έχουν χυθεί στο θέμα των αντρών και το ποσοστό αυτών που δεν ξέρουν πως να φέρονται και τα σχετικά. Μήπως όμως να θυμηθούμε και τους άντρες αυτούς που υπήρξαν, υπάρχουν ή θα υπάρξουν στο μέλλον, άντρες με κεφαλαίο Α?

Ναι, λοιπόν, υπάρχουν και τέτοιοι. Άντρες οι οποίοι είναι αυθεντικοί. Ένας τέτοιος άντρας, αν σου τύχει, θα είσαι η πιο ευλογημένη γυναίκα στον κόσμο. Θα σε κάνει να αισθάνεσαι μοναδική, θα σου φέρεται σαν να είσαι μοναδική, θα σε κοιτάει και θα το καταλαβαίνεις ότι είσαι η μοναδική για εκείνον. Ο άντρας αυτός δεν θα σε πουλήσει και δεν θα σε προδώσει αλλά αν είναι να το κάνει, σίγουρα θα έχει λόγο και σίγουρα θα στο πει θέλοντας να είναι ειλικρινής προς εσένα και προς την σχέση σας. Δεν θα σε κοροιδέψει ούτε θα σου πουλήσει παραμύθια ούτε θα υποτιμήσει τη νοημοσύνη σου. Αν γνωρίσεις έναν άντρα σαν κ αυτόν που περιγράφουμε, η ζωή σου ξαφνικά από ασπρόμαυρη θα γεμίσει χρώματα, θα αισθάνεσαι σαν να είσαι σε ταινία του Hollywood από αυτές που για να τις δεις, χρειάζεσαι και ένα κιλό παγωτό μαζί. Θα ξυπνάς το πρωί χαρούμενη και θα είναι χαρούμενος και αυτός. Θα τον ρωτάς γιατί είναι έτσι χαρούμενος και ο λόγος θα είναι επειδή θα σε είχε αγκαλιά όλο το βράδυ. Ο συγκεκριμένος άντρας θα σου στέλνει μήνυμα στο κινητό σου κάθε πρωί όταν ξυπνάει για να σου πει καλημέρα και θα σε πάρει τηλέφωνο την ώρα που ξυπνάς και εσύ θα χαίρεσαι γιατί αυτός είναι η πρώτη φωνή που άκουσες. Θα σε θεωρεί ότι είσαι καλύτερη από εκείνον και επιεικώς χαζή που είσαι μαζί του αλλά εσύ θεωρείς ότι κέρδισες τον πρώτο αριθμό του λαχείου. Και όντως έτσι θα είναι. Θα είναι πορωμένος με τη μπάλα και εσύ θα φοράς φανέλα της ομάδας του απλά και μόνο για να υποστηρίξεις εκείνον. Ο άντρας αυτός δεν θα θέλει να σε αλλάξει και θα σε προσέχει σαν κόρη οφθαλμού. Θεωρεί ότι τα παχάκια σου είναι στα κατάλληλα σημεία και ότι τα σγουρά μαλλιά σου σε κάνουν πιο γλυκιά οπότε οι ώρες ατελειώτου ισιώματος στους 230 βαθμούς Κελσίου -επιτέλους και ευτυχώς- αποτελούν παρελθόν.

Ο άντρας αυτός θα κάνει θυσίες για σένα, θα σε σκέφτεται μελλοντικά από τον πρώτο μήνα και θα αισθάνεσαι μια διάχυτη οικειότητα μεταξύ σας. Θα νιώθεις άνετα να του μιλήσεις για πράγματα που σε απασχολούν στη ζωή σου και αυτός θα κάνει το ίδιο. Αντιλαμβάνεσαι ότι μπορείς να βασιστείς πάνω του και ότι θα είναι στήριγμα για σένα και το ίδιο θα κάνεις και συ για αυτόν. Μπορείς να δεις τη ζωή μαζί του στο μέλλον και μπορείς να του μιλήσεις για αυτά που σκέφτεσαι χωρίς να τον βλέπεις ξαφνικά να τρέχει λες και κάνει αγώνα δρόμου.Άλλωστε, ένας τέτοις άντρας σε δέχτηκε από την πρώτη στιγμή για αυτό που είσαι και όχι για αυτό που θα ήθελες να δείξεις απλά και μόνο επειδή δεν νιώθεις την ανάγκη να παρουσιάσεις κάτι άλλο πέρα από τον πραγματικό σου εαυτό. Στην κοινωνική σας ζωή δεν θα έχει πρόβλημα να σε γνωρίσει στους πάντες και δεν θα ντρέπεται για σένα. Μετά από μια κουραστική και στενάχωρη μέρα στη δουλειά, θα σε βλέπει και θα χαίρεται και δεν θα ξεσπάει πάνω σου. Όταν θα σε κοιτάει στα μάτια θα καταλαβαίνεις ότι αυτά που σου λέει είναι αλήθεια και θα μπορείς να του πεις και εσύ αυτά που νιώθεις χωρίς να φοβάσαι μήπως τον τρομάξεις. Βλέπεις, ο άντρας αυτός δεν ανήκει στη νέα κατηγορία των σχεσοφοβικών αντρών. Δεν φοβάται να σου πει ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου, δεν φοβάται να μιλήσει για το μέλλον, δεν φοβάται να προσπαθήσει μια σχέση από απόσταση, δεν φοβάται να σου πει ότι σ' αγάπαει...Και όταν στο πει, όλος ο κόσμος γύρω σου θα σταματήσει να κινείται και να ακούγεται και θα ακούς μόνο τη φωνή του. Την δε στιγμή εκείνη θα την θυμάσαι και θα την ξαναζεις δέκα φορές τη μέρα. Γιατί ξέρεις ότι είναι αλήθεια. Τα ελαττώματα του ξέρεις ότι υπάρχουν αλλά για κάποιο απροσδιόριστο λόγο, δεν μπορείς να τα εντοπίσεις και το κυριότερο όλων, δεν σε νοιάζουν κιόλας.

Ο άντρας αυτός ερωτεύεται και αγαπάει χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος. Και για όσες διακατέχονται από μια δόση κυνισμού, ξέρω ότι θα σκεφτείτε πως ο ρομαντισμός αυτού του άντρα είναι τόσο ανεπτυγμένος για να καλύψει την έλλειψη αρρενωπότητας. Όμως, ο άντρας αυτός επιδιώκει μέσα στη σχέση του μαζί σου την αγάπη, την στοργή, την συντροφικότητα αλλά υπάρχει φλογερό πάθος και μια διακαής επιθυμία να είναι μαζί σου και εσύ να είσαι μαζί του. Όταν θα κάνετε σεξ, ή πιο σωστά, θα ήταν να πω, όταν θα κάνετε έρωτα, μυαλό, καρδιά, ψυχή και όλες οι αισθήσεις θα συμμετέχουν σε μια ένωση χωρίς προηγούμενο. Το είδος αυτού του άντρα συνδυάζει τον μάτσο χαρακτήρα ένος αυθεντικού αρσενικού με το ρομαντισμό και το συναίσθημα που θέλει μια γυναίκα.

Αν έχει περάσει από τη ζωή σου τέτοιος άντρας, είσαι τυχερή. Προσπάθησε να τον κρατήσει γιατί με λύπη σε πληροφορώ ότι δυό φορές σε μιά ζωή δεν σου κάθεται το Τζόκερ. Αν ακόμα τον περιμένεις, μην τον περιμένεις άλλο. Αυτός ο άντρας, όταν θα μπει στη ζωή σου, δεν θα καταλάβεις από που σου ήρθε και θα είναι η στιγμή που θα έχεις απλά αφήσει τον εαυτό σου ελεύθερο και δεν θα κυνηγάς τη σχέση σαν να είναι αυτοσκοπός.

Εν κατακλείδι, λοιπόν, υπάρχουν και τέτοιοι άντρες. Αν είναι πολλοί ή λίγοι δεν το γνωρίζω, αλλά σίγουρα όσοι και να είναι, η αξία τους είναι ανεκτίμητη.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ....ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΥΝΗΜΑ

Δημοσίευση σχολίου