Γράφει η Μαρία Κ.
Υλικά: 1/2 κιλό ζυγούρι
2 νεροπότηρα λάδι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Προετοιμασία: 1) Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε
να στεγνώσει σε μια λεκάνη για 2-3 ώρες.
2) Ρίχνουμε το λαδί στην κατσαρόλα και πριν κάψει βάζουμε το κρέας ανακατεύοντας το
συχνά σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι ότου ασπρίσει.
3) Έπειτα, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε την
φωτιά στο μισό και το αφήνουμε να ψηθεί για 1 1/2 με 2 1/2 ώρες. Μπορούμε να το
συνοδεύσουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανητές, με ρύζι, όσπρια, ή και χόρτα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου