TV σχέσεις: πραγματικότητα ή μύθος?

Γράφει η Βιβή Π.

clip_image002

 

Σίγουρα έχεις δει το Sex and the City. Αν δεν το έχεις δει όλο από δέκα φορές, τουλάχιστον έχεις δει κάποια επεισόδια. Επομένως, κατά τη διάρκεια της σειράς, παρατήρησες την Carrie και τον Mr.Big. Εντόπισες σημεία που σου θυμίζουν πολύ την δικιά σου σχέση.

Μια σχέση που δεν στηρίχτηκε από την αρχή σε γερά θεμέλια, οn and οff, τα βρίσκουμε, τα ξαναχάνουμε, δεν μπορούμε να τα βρούμε, το προσπαθούμε, εσύ αισθάνεσαι εγκλωβισμένη αλλά δεν θες να τον αφήσεις, αυτός έχει θέματα δέσμευσης που σε αναστατώνουν, αισθάνεσαι μόνιμα πιεσμένη, κάπου εκεί χωρίζετε και πάλι, τα ξαναβρίσκετε με κλάματα, δεν τραβάει και πολύ η σχέση, εσύ δύσκολη, αυτός περίεργος, χωρίζετε, και μπαίνετε σε μια αδιευκρίνιστη σχέση, κάπου μεταξύ ζευγαριού και φίλων, εσύ νομίζεις ότι τον θες πίσω αλλά πείθεις τον εαυτό σου ότι είναι καταστροφική μια ακόμα προσπάθεια μαζί του, για αυτόν δεν ξέρεις τι σκέφτεται αλλά δεν σου λέει κιόλας... Μήπως αυτή η ασύντακτη πληθώρα λέξεων σου θυμίζει κάτι? Μήπως σου θυμίζει την σχέση σου?

H Carrie, επί έξι σεζόν και 1 ταινία, ταλαιπωριόταν με τον Big. Αυτός φοβόταν ότι η σχέση τους δεν θα πάει καλά, προφανώς είχε και κάποιες απογοητεύσεις στο παρελθόν ή απλά, μπορεί η Carrie, ο χαρακτήρας της να μην του παρείχε την ασφάλεια που ήθελε. Η ήσυχη πιτσιρίκα, που παντρεύτηκε ο Big στην τρίτη σεζόν, προφανώς ήταν πιο ασφαλής επιλογή. Ακόμα πιο πιθανό, ο Κύριος Big να ένιωθε ότι όλα γίνονταν πολύ γρήγορα. Ο χαρακτήρας της Carrie έτρεχε, ήταν δυναμική, πολύ απαιτητική και πολύ ζόρικη για να την κάνει κουμάντο. Και ο Mr. Big είχε μάθει να βγάζει μισή ταχύτητα και να αποζητά τα πιο συνηθισμένα. Μήπως ο Big είναι ένας άντρας που θεωρεί τον έρωτα ως ένα είδος αβίαστης διασκέδασης και σίγουρα όχι κάτι που θέλει κόπο, προσπάθεια και δουλειά?

Η Carrie όμως τα κατάφερε. Τον παράτησε, πήρε την απόφαση να προχωρήσει στη ζωή της με ένα άλλο άντρα και να φύγει στο Παρίσι, και τότε εκείνος ξύπνησε, είδε ότι χάνει την πιο σημαντική γυναίκα που πέρασε από την ζωή του, και έτρεξε πίσω της. Και αυτή τον δέχτηκε μετά βαΐων και κλάδων.

Στην πραγματικότητα τώρα. Μήπως αυτά γίνονται μόνο στα σίριαλ? Μήπως αυτά τα σίριαλ μας έχουν παγιδέψει και έχουμε ξαφνικά παράλογες ρομαντικές απαιτήσεις? Η απάντηση μου είναι κατηγορηματική. Όχι. Όλα αυτά μπορούν να συμβούν και στην πραγματική ζωή. Όχι απαραίτητα, αλλά εν δυνάμει. Σίγουρα, μπορεί ο πρίγκιπας να μην βολοδέρνει το Παρίσι μερόνυχτα για να σε βρει αλλά να έρθει στο μαγαζί που είσαι ένα βράδυ και να σε πάρει ή να έρθει κάτω από το σπίτι σου και να κορνάρει.

Το σημείο κλειδί όμως είναι ότι η Carrie έφυγε για τα καλά. Πήρε το μυαλό της από τον Big. Και τότε μόνο γύρισε ο κύριος…Κατάλαβες?

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου