Είσαι ντετέκτιβ? Δώσε ένα συγχωροχάρτι…

Γράφει η Βιβή Π.


clip_image002

 

Μέσα σε μια σχέση, σίγουρα κάποια στιγμή θα έρθουμε αντιμέτωποι με την αμφισβήτηση, την καχυποψία, την υπόνοια και κατ’επέκταση, την ζήλεια. Αναφέρομαι σε καταστάσεις όπου έχεις στοιχεία, αμφισβητούμενα και αμφιλεγόμενα σίγουρα που καίνε τον καλό σου, και δεν ξέρεις πώς να τα διαχειριστείς.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου και το πιο απλό πράγμα μπορεί να σε κάνει να ψυλλιάζεσαι ότι κάτι τρέχει με το παλικάρι που έχεις δίπλα σου. Από ένα απλό τηλεφώνημα στο οποίο μιλάει σαν να είναι απόρρητες αποστολές της CIA μέχρι μηνύματα στο κινητό με κάποια κυρία –κάποια αθώα, και κάποια όχι και τόσο-, όλα αυτά δείχνουν ότι σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Το ερώτημα είναι: Πόσο καλά δεν πάει? Έχει γίνει κάτι ανεπανόρθωτο? Ή μήπως είναι όλα στην φαντασία σου ενώ η πραγματικότητα είναι αθώα? Αποφασίζεις να του μιλήσεις, καλύπτοντας φυσικά τα ίχνη σου, διότι ανακάλυψες τα στοιχεία που τον καίνε με δόλιους τρόπους, έψαξες το κινητό του, χάκαρες τα Mail του, και δεν θέλεις να έχει και πάτημα να σου βγει και από πάνω. Τον αντιμετωπίζεις, λοιπόν. Με ευθύ τρόπο, τον ρωτάς αν τρέχει κάτι. Φυσικά και σου λέει όχι, τι άλλο περίμενες? Σου λέει εκείνη την ώρα μια τελείως άκυρη δικαιολογία, έτσι για να σου ρίξει στάχτη στα μάτια και εσύ, ταραγμένη όπως είσαι, την κατεβάζεις αμάσητη. Το θέμα είναι όμως, ότι έχει ιδρώσει, τον βλέπεις ότι ταράχτηκε λίγο, γούρλωσε τα μάτια του και ανέβασε στροφές ο εγκέφαλος του προσπαθώντας μάταια, να καταλάβει από πού του ήρθε όλο αυτό. Μήπως η συμπεριφορά του θα έπρεπε να σε κάνει να ανησυχήσεις λίγο? Η λογική λέει ότι για να αντέδρασε έτσι άρα έχει κάτι να κρύψει. Μπορεί να μην έχει προχωρήσει το θέμα με την εν λόγω κυρία που συνδιαλέγεται, αλλά μπορείς να είσαι σίγουρη?

Επιλογή σου είναι εκείνη την ώρα ή να τον συγχωρέσεις ή να τον στείλεις πακετάκι από κει που τον βρήκες. Άλλωστε, ποιος είναι αυτός που θα τα κάνει αυτά σε σένα την στιγμή που εσύ του έχεις δείξει την εμπιστοσύνη σου? Αλλά επιλέγεις την εκκλησιαστική οδό και συγχωρείς. Μπορεί να σε πιάσουν και τα κλάματα εκείνη την ώρα και να τρέξεις στην αγκαλιά του ενώ αυτός ανασαίνει ανακουφισμένος. Ότι κάτι είχε να κρύψει γι’αυτό να είσαι σίγουρη αλλά τον συγχώρεσες επειδή και εσύ δεν ήσουν σίγουρη αν όντως έγινε κάτι και, πέρα από αυτό, τον αγαπάς και θες να είσαι μαζί του.

Μήπως όμως στο βωμό μιας σχέσης θυσιάζουμε την αξιοπρέπεια μας? Σκέψου για τον εαυτό σου: Υπάρχει περίπτωση να μην ξαναψάξεις το κινητό του και να μην ξανανοίξεις τα mail του? Νομίζω πως θα το κάνεις ξανά και ξανά μέχρι να σε φθείρει αυτή η κατάσταση. Φυσικά, το παλικάρι από δω και πέρα, θα είναι πολύ πιο προσεκτικός, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα σταματήσει.

Μπορεί το άρθρο αυτό να σου φανεί απόλυτο και χωρίς καμία διάθεση συγχώρεσης. Θα μου πεις ότι αξίζει να προσπαθήσεις για μια σχέση ότι και αν έχει γίνει, και δεν διαφωνώ μαζί σου. Αλλά, στην πραγματικότητα, αυτό που κάνεις αν τον συγχωρήσεις είναι μεγάλο ρίσκο. Δεν ξέρεις αν θα το ξανακάνει στο μέλλον, σίγουρα δεν θα τον εμπιστεύεσαι όπως παλιά, και ακόμα πιο σίγουρα, και αυτός δεν θα αισθάνεται άνετα πλέον απέναντι σου. Επομένως, μήπως θα τελματώσει αυτή η σχέση κάποια στιγμή? Άρα, μήπως να το τελειώσεις τώρα που είναι νωρίς και πριν πληγωθεί κανείς?

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου