Η αβάσταχτη ελαφρότητα του γάμου

Γράφει η Βιβή Π .

clip_image002

 

Ξέρουμε όλες πόσο δύσκολο είναι για έναν άντρα να κάνει την πολυπόθητη πρόταση που θα μας οδηγήσει στην εκκλησία με ένα άσπρο φορεματάκι! Για εμάς τις γυναίκες δεν τίθεται θέμα φόβου να παντρευτούμε και να κάνουμε οικογένεια, αντιθέτως θεωρείται σκοπός ζωής, ιδίως αν συνυπολογίσει κανείς πως πιεζόμαστε και χρονικά και κοινωνικά! Είναι γεγονός πως οι άντρες κάνουν 'σχέση' με μια γυναίκα χωρίς να τη θεωρούν απαραίτητα ''υλικό γάμου'', απλά μια ωραία παρουσία που τους ομορφαίνει τη ζωή και 'περνάνε καλά'. Σίγουρα οι περισσότεροι κάποια στιγμή στη ζωή τους ψάχνουν τη soul mate τους και μάλιστα εκέι πρέπει να δοθεί η έμφαση, στο ΄κάποια στιγμή στη ζωή τους', αφού στατιστικά έχει αποδειχθεί πως 55% ρόλο στην απόφαση για γάμο έπαιξε η 'σωστή γυναίκα' και 45% το timing, πως ήταν ώρα δηλαδή να νοικοκυρευτούν. Ακόμη, τα στατιστικά έδειξαν πως μέσα σε 15 μήνες σχέσης έχει γίνει η πρόταση γάμου ή μια σοβαρή συζήτηση που δείχνει πως εκεί οδηγείται η σχέση -αλλιώς μάλλον δεν έχει σκοπό να σε παντρευτεί. Εν πάση περιπτώσει δημιουργήσαμε έναν guide για να τον κάνεις να σε φανταστεί κυρία Κοκοβίκου!

Πώς θα δώσετε ραντεβού στην εκκλησία:
->Μη δίνεις την εντύπωση της man hater. Κανείς δε θέλει να περάσει την υπόλοιπη ζωή του με μια γυναίκα που δίνει την εντύπωση πως είναι τίγκα στα απωθημένα και στα κόμπλεξ αναφορικά με τους άντρες.
->Μην παρουσιάζεις το προφίλ της αλανιάρας γκόμενας που φλερτάρει από δω κι από κει και παντού έχει κατακτήσεις κι ερωτοχτυπημένους! Αν δεν μπορεί να σε εμπιστευτεί αποκλείεται να σε παντρευτεί.
->Δείξε σεβασμό προς τους δικούς του και προς τους φίλους του, όσο κι αν σου σπάνε  τα νεύρα κι έχεις όλα τα δίκια του κόσμου. Η αποδοχή των οικείων του συνεισφέρει τα μέγιστα στο 'έζησαν αυτοί καλα'.
->Σε καμία περίπτωση μην παρουσιάσεις το γάμο σαν αυτοσκοπό, αλλά σαν κάτι που θες να συμβεί επειδή αγαπάς αυτόν. Σε κανέναν δεν αρέσει να αισθάνεται θήραμα ενός κηνυγού κεφαλών.
->Παράλληλα μη δείχνεις απελπισμένη σε στυλ Ματίνα Μανταρινάκη, αλλά βγάζε προς τα έξω αυτοπεποίθηση και σταθερότητα. Είναι προσόντα για μια μέλλουσα σύζυγο.
->Δείξε του πως η ζωή του μαζί σου θα είναι γεμάτη εκπλήξεις! Μαγείρευε καινούργια φαγητά, δοκίμασε καινούρια hobby, ανανέωνε το look σου, κοινώς κράτα τον σε εγρήγορση. Είναι πολύ απωθητική η σκέψη της ρουτίνας και του αιώνιου προγράμματος.
->Μην γκρινιάζεις συνέχεια-παραπονιέσαι-είσαι ανικανοποίητη.  Από  ένα σημείο και μετά  ακούγεσαι σαν κακός δίσκος που θέλει πέταμα.
->Γίνε δεκανίκι -με μέτρο- στα προβλήματά του και δώσε του να καταλάβει πως μπορεί να στηριχτεί πάνω σου. Αν εστιάζεις συνέχεια στα δικά σου προβλήματα, μάλλον για καινούργιο άντρα πρέπει να ψάξεις και όχι για νυφικό.
->Ω ναι θα το πω κι αυτο...Μάθε να φτιάχνεις και κανά αυγό και να βάζεις κανά πλυντήριο διότι για να τα κάνει αυτός...δύσκολο. Καλώς ή κακώς πρέπει να ξέρεις να σαι και Μαίρη Παναγιωταρά, αλλιώς πώς θα ανοίξει σπίτι μαζί σου ο άνθρωπος;
->Είσαι οικονομικά ανεξάρτητη; Αν όχι γίνε άμεσα! Αποκλείεται να θέλει να σε τρέφει.
->Μην αμφισβητείς -ποτέ μα ποτέ- τον ανδρισμό του και μην τον ταπεινώνεις είτε prive είτε δημοσίως. Απαράδεκτο!
->Πρόσεχε τι λες σε καβγάδες. Ό,τι πεις δεν μπορείς να το πάρεις πίσω!
Αν εφαρμόζεις όλα τα παραπάνω και πάλι δε βλέπεις φως στο τόυνελ:
Δοκίμασε να αποστασιοποιηθείς με το προφασίζεσαι πολλή δουλειά ή πήγαινε ένα ταξιδάκι με μια φίλη σου! Ακόμη μπορείς να δείχνεις μυστήριο γύρω από τις υποθέσεις σου και να αφήσεις να εννοηθεί πως χρειάζεσαι χρόνο να σκεφτείς. Αυτά κανονικά πρέπει να τον ταρακουνήσουν, εφόσον σε αγαπάει πραγματικά. Αν και πάλι το παίζει κινέζος πες του ευθέως πως πρέπει μέσα στους επόμενους μήνες να αποφασίσει τι θα γίνει με τη σχέση σας! Αλλά αν δώσεις τελεσίγραφο πρέπει να είσαι και έτοιμη να το τηρήσεις! Σκέψου πως αν ήδη περιμένεις τρία χρόνια για κάτι πιο σοβαρό, δεν έχεις άλλα τρία να περιμένεις, και σε τελική ανάλυση αν μέχρι τώρα δεν έχει αποφασίσει αν είσαι η γυναίκα της ζωής του...μάλλον δεν είσαι! Ε τότε δεν τον θες κι εσύ! Δικαιολογίες πως δεν είναι έτοιμος για κάτι πιο σοβαρό λόγω οικονομικών ζητημάτων ή επαγγελματικών θεμάτων, απλά δεν στέκουν. Πάντα θα υπάρχουν τέτοια προβλήματα και κανείς που θέλει να δεσμευτεί δεν περίμενε να γίνει εκατομμυριούχος. Όταν θες να βρεις λύση, πολύ απλά την βρίσκεις.

Σημαντικά σημάδια πως απέχει πολυυυυυυύ από τον έγγαμο βίο είναι:
*Αρχίζει να ξεροβήχει όποτε πάει εκεί η συζήτηση και αλλάζει θέμα με τρομερή ευελιξία.
*Όταν συζητάτε γενικώς και αορίστως για γάμο, σου αναφέρει πως δεν το βλέπει στο άμεσο μέλλον του και είναι μικρός για τέτοια.
*Θέλει να περνάει υπερβολικά πολύ χρόνο με τους φίλους του -αγόρασέ του στρατιωτάκια και άσε το παιδί να παίξει.
*Δε σου γνωρίζει την οικογένειά του, αν και τα έχετε 2 χρόνια, και αποφεύγει, όπως ο διάολος το λιβάνι, τους δικούς σου.
*Κάνει υποτιμητικά και χοντροκομμένα αστεία για τους παντρεμένους γνωστούς και φίλους του.
Αν τελικά σου δηλώσει ευθέως πως δε θέλει να σε παντρευτεί μην πεις ποτέ:
1. Με παραπλάνησες, με πλήγωσες κτλ. Είναι ευθύνη σου που έμεινες όσο έμεινες και δικαίωμά του να μείνει ελεύθερο πουλί.
2. Πάμε σε σύμβουλο ζευγαριών να δούμε γιατί δεν μπορείς να δεσμευτείς. Απλά δε θέλει να δεσμευτεί με σένα. Πίστεψε με, και σε έξι μήνες παντρεύεται αν ερωτευτεί τρελά.
3. Ας μείνουμε έτσι και βλέπουμε. Αν είσαι έτοιμη για το κάτι παραπάνω κι αυτός όχι, πολύ απλά ψάξε να το βρεις, το δικαιούσαι.
Σε καμία περίπτωση μην καθίσεις με κάποιον που συμβιβάζεται μαζί σου και θέλει να σε παντρευτεί επειδή 'τηρείς τις προϋποθέσεις'. Σου αξίζει κάποιος που τσουφλίζεται για σένα! Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα: μην συμβιβαστείς με κάποιον που δεν τον λατρεύεις μόνο και μόνο επειδή είσαι 'σε ηλικία γάμου'! Ο γάμος είναι δέσμευση ζωής! Αναρωτήσου προτού αρχίσεις να τον διεκδικείς για σύζυγο: πραγματικά τον θέλω δίπλα μου για πάντα;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου