7 Καλοκαιρινά ποτά (όλες οι συνταγές για 4 άτομα)

Γράφει η Μαριλένα Π.


Σπιτική λεμονάδα

Πάρτε το χυμό και το ξύσμα από 3 λεμόνια, αναμείξτε το 750 ml νερό. Προσθέστε 100 γρ. ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί. Σερβίρετε με αρκετό πάγο! Αλκοόλ: Προσθέστε τζιν ή βότκα

Γλυκό ποτό καρπούζι

Χτυπήστε στο μπλέντερ 24 παγάκια μέχρι να διαλυθούν. Προσθέστε περίπου 1 κιλό καθαρισμένο και κομμένο καρπούζι και 4 κουτ. γλυκού μέλι. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια. Αλκοόλ: Προσθέστε λίγο φραμπουάζ.

Φραπέ αλλιώς

Φτιάξτε φραπέ για 4 άτομα, περίπου ένα λίτρο. Σε 4 ποτήρια, μοιράστε παγάκια και 4 κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο γάλα. Προσθέστε τον καφέ και σερβίρετε αμέσως! Αλκοόλ: Προσθέστε λίγο ουίσκι ή Τία Μαρία.

Fruit Punch

Αναμείξτε 350 ml χυμό ανανά, 350 ml χυμό πορτοκάλι και 350 ml χυμό μάνγκο με το χυμό από 2 λάιμ. Μπορείτε να προσθέσετε μερικά ψιλοκομμένα φρούτα και τέλος να σερβίρετε με πάγο. Αλκοόλ: Δοκιμάστε το με ρούμι!

Cranberry sangria

Θα χρειαστείτε 1 λίτρο χυμό cranberry και το χυμό από 1 λεμόνι. Προσθέστε όσο ανθρακούχο νερό θέλετε και σερβίρετε με μπόλικο πάγο! Αλκοόλ: Αντικαταστήστε μισό από το χυμό cranberry με κόκκινο κρασί.

Γρήγορο τοματο-κοκτέιλ

Δεν είναι Bloody Mary αλλά μια γρήγορη παραλλαγή του. Αναμείξτε 1 τοματοχυμό (1 χάρτινο κουτάκι) με 1 κουτ. γλυκού Worcestershire sauce, το χυμό ενός λεμονιού και ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό. Σερβίρετε με πάγο. Αλκοόλ: Δοκιμάστε να προσθέσετε βότκα.

Pink fizz

Λιώστε στο μπλέντερ 400 γρ. φράουλες. Προσθέστε το χυμό από 3 λεμόνια, και 100 γρ. ζάχαρη άχνη. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε ανθρακούχο νερό και σερβίρετε το pink fizz παγωμένο! Αλκοόλ: Προσθέστε λίγο cassis ή λευκό κρασί (σαμπάνια ή moscato)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου