Φτιάξτε μόνοι σας την πασχαλινή σας λαμπάδα!

Γράφει η Κική ΣΤ.

Candle--RibbonsΈφτασε το πάσχα! Μια περίοδος κατάλληλη για να ανταλλάξουμε δώρα με τους αγαπημένους μας. Και τι ποιο όμορφο και γλυκό από το να φτιάξουμε μόνοι μας κάτι στα άτομα που έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας! Ορίστε λοιπόν δύο τρόποι για να φτιάξετε μόνοι σας μια…ξεχωριστή λαμπάδα:

 

 

 

 

 


Για ενήλικους (μια λαμπάδα σε..Navy look)

Υλικά: 1 λευκό ή μπλέ κερί 1 μπλέ ή λευκη κορδέλα ή σπάγγο ρευστή κόλλα διάφορα διακοσμητικα(πχ αγκυρα,καραβακι ή βότσαλακια)

Ξεκινήστε τη δημιουργία σας πάνω στο λευκό κερί. Κρατήστε τη λαμπάδα και αρχίστε να τυλίγετε από τη βάση μέχρι τη μέση της το μπλε κορδόνι αφήνοντας κενά ανάμεσα. Θα κολλήσετε το κορδόνι στη βάση και στη μέση του κεριού, ώστε να μείνει σταθερό. Μπορείτε να αντιστρέψετε τους χρωματισμούς, χρησιμοποιώντας το λευκό κορδόνι σε μπλε κερί. Λίγο κάτω από τη μέση του κεριού, δέστε με μια μπλε (ή λευκή για το αντίστροφο) κορδέλα έναν όμορφο φιόγκο, στερεώνοντας με αυτόν ένα όμορφο διακοσμητικό που θυμίζει θάλασσα. Αν προορίζεται για άνδρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια άγκυρα, αν προορίζεται για γυναίκα, μια όμορφη πρόταση είναι ένα ασημένιο μπρελόκ σε σχήμα βαρκούλας.Ειδικά για μια λαμπάδα που απευθύνεται σε γυναίκα, μπορείτε να τυλίξετε το κορδόνι χωρίς να αφήνετε κενά και να κολλήσετε πάνω του, μικρά κογχυλάκια και αστερίες.Ακόμα θα μπορούσατε να προσθέτατε μια μικρή κοκκινη λεπτομέρια στη λαμπάδα σας όπως πχ 1-2 κόκκινες χαντρούλες στο σημείο πού θα στερεώσετε το διακοσμητικό.

Παιδική λαμπάδα

Υλικά: 1 Λαμπάδα στο χρώμα που επιθυμείτε
Κορδέλες να ταιριάζουν
Σπάγκος
Διακοσμητικό που θέλουμε
Ψαλίδι
Κόλλα Ρευστή
Χάντρες

Βήματα: 1. Ξεκινάμε, αρχίζοντας να τυλίγουμε τον σπάγκο μας γύρω από τη λαμπάδα μας. Μπορούμε να κάνουμε σχέδια, αφήνοντας κάποια κενά ή χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα σπάγκου.
2. Σταθεροποιούμε τις άκρες του σπάγκου μας κολλώντας με την κόλλα μας πάνω στον σπάγκο πάλι και όχι πάνω στο κερί διότι δεν θα κολλήσει. Κρατάμε λίγο και περιμένουμε να στεγνώσει 3. Παίρνουμε το διακοσμητικό μας (πχ ένα κοριτσάκι,ένα ζωάκι η ένα αυτοκινητάκι) και το δένουμε όπου μπορούμε, κάνοντας ένα κόμπο. 4. Το δένουμε γύρω γύρω από τη λαμπάδα μας κάνοντας ένα κόμπο ή φιογκάκι και σταθεροποιούμε με λίγη κόλλα. 5. Αν θέλουμε προσθέτουμε και άλλες κορδέλες. 6. Κόβουμε στις άκρες τις κορδέλες αν είναι πολύ μακριές. 7. Αν θέλουμε κρεμάμε απ’ τις κορδέλες άλλα διακοσμητικά της αρεσκείας μας (πχ χάντρες).

Η λαμπάδα μας είναι έτοιμη!

Μου Αρέσει

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου