Το γέλιο στην ζωή μας και η ευεργετικές του ιδιότητες.

Γράφει η Μελίνα Στυλιανού

girl_laughing_by_pool
Σύμφωνα με έρευνες το βάρος μπορεί να μειωθεί με το γέλιο . Όταν γελάμε καταναλώνουμε 20% περισσότερες θερμίδες. Το γέλιο 10 έως 15 λεπτών κάθε μέρα, ισοδυναμεί με απώλεια 50 θερμίδων. Άτομα που γελούν 10 έως 15 λεπτά κάθε μέρα για ένα χρόνο, μπορούν να χάνουν περίπου 2 κιλά ετησίως.

Είναι αποδεδειγμένο ότι το γέλιο βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει το αγγειακό σύστημα, μειώνει την πίεση και τον κίνδυνο αθηρωμάτωσης.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η σχέση ψυχικής διάθεσης και σωματικής υγείας είναι αλληλένδετες . Σίγουρα για να έχουμε ένα καλό γέλιο, πρέπει να έχουμε και καλή ψυχική διάθεση.

Η ψυχική διάθεση μπορεί να αλλάζει. Μπορούμε να λαμβάνουμε μερικά απλά και εύκολα μέτρα που θα συμβάλλουν στο να έχουμε καλύτερη ψυχική διάθεση.

Να έχουμε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση πρέπει να κάνουμε

.τακτική σωματική άσκηση, χαλάρωση με ένα ζεστό μπάνιο, σάουνα, μασάζ,
.Μια καλή κινηματογραφική ταινία, ένα καλό βιβλίο, η συνομιλία με ένα καλό φίλο
.Αλλαγή περιβάλλοντος. Ακόμη και εάν δεν μπορούμε να φύγουμε από το γραφείο ή από άλλο χώρο που εργαζόμαστε, η νοητική απόδραση σε ευχάριστους τόπους μπορεί να έχει καλά αποτελέσματα
. χιούμορ

Πολύ σημαντικό είναι να έχουμε σχέσης με ευχάριστους, αισιόδοξους θετικούς ανθρώπους με αίσθηση του χιούμορ και ήρεμους. Το γέλιο έχει ευεργετικές ιδιότητες για την ζωή μας και μέσα από την ευχάριστες στιγμές μου μας χαρίζει μπορούμε να χούμε καλύτερη ζωή αλλά και πιο ευχάριστες στιγμές.

Μελίνα Στυλιανού

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου