Κολλητοί ή Ζευγάρι?

 Γράφει η Ειρήνη Μ.
best-boyfriend-1   Πιστεύω ότι σε πολλούς μπορεί να έχει τύχει μία αντίστοιχη περίπτωση. Υπάρχουν φιλίες στις οποίες ξαφνικά δημιουργούνται ερωτικά συναισθήματα, είτε και από τους δύο είτε μόνο από τον ένα. Κάποιες στιγμές μπορεί να προκύψει μία ερωτική σχέση που μπορεί να είναι και
σχέση ζωής γατί όπως έχουμε πει και σε προηγούμενο άρθρο μας ο άνθρωπος αυτός επειδή ήταν φίλος μας μας ξέρει και τον ξέρουμε καλά και δεν προκύπτουν λάθη όπως σε άλλες σχέσεις. Αυτές όμως οι περιπτώσεις είναι λίγες. Συνήθως τ συναισθήματ αυτά δεν είναι δυνατά όπως οι φιλίες. Το θέμα όμως είναι τι είναι αυτό που οδηγεί σε κάτι τέποιο και τι μπορούμε να κάνουμε.
  Πολλές φορές το να εκφράσεις ξαφνικά τέτοια συναισθήματα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα που υπάρχει.  Πολλοί βέβαια το επιχειρούν και σε αρκετές περιπτώσεις η απάντηση που παίρνουν είναι: Σε βλέπω σαν αδερφή/αδερφό (ανάλογα το φύλλο). Την απάντηση αυτή τη δίνουν σηνήθως οι γυναίκες. Πρόκειται για το φαινόμενο του αδερφού. Μάλιστα. Στις γυναίκες φαίνεται πιο δύσκολο από τους άντρες να αποκτήσουν τέτοιου είδους συναισθήματα προς το κολλητό τους. Όταν έχεις σηνηθίσει να έχεις έναν άνθρωπο σαν αδερφό που του εμπιστεύεσαι τα πάντα και τον έχεις δίπλα σου όποια στιγμή και να τον χρειαστείς, όσο να' ναι σου έρχεται κεραμίδα όταν σου εκμυστηρεύεται ότι δεν σε βλέπει σαν αδερφή αλλά ως κάτι παραπάνω.
  Τι είναι αυτό όμως που μπορεί να δημιουργήσει τέτοια συναισθήματα; Συνήθως είναι η εξιδανίκευση. Όπως είπαμε και παραπάνω ο φίλος είναι πάντα εκει ο ένας για τον άλλον. Με αυτό το τρόπο δεν μπορούμε να καταλάβουμε το πως μπορεί να είναι αυτός ο άνθρωπος μέσα σε μία σχέση καθώς είναι φίλος μας. Αρχίζει λοιπόν να δημιουργείται σιγά σιγά ένα συναίσθημα ότι αυτός ο άνθρωπος μας ταιριάζει απόλυτα γιατί μας καταλαβαίνει. Ένας άλλος λόγος είναι ότι όταν γνωρίζουμε έναν άνθρωπο δεν προσδιορίζουμε ακριβώς τι σχέση θέλουμε να έχουμε μαζί του. Έτσι θεωρούμε ότι είμαστε φίλοι, υποσυνείδητα όμως αρχίζουν να αναπτύσσονται συναισθήματα, τα οποία αργά ή γρήγορα θα βγουν στην επιφάνεια. Σε πολλές περιπτώσεις αυτός που τρέφει συναισθήματα για τον άλλο μπορεί να το γνωρίζει από την αρχή αλλά να θέλησε να το κρύψει για διάφορους λόγους. Για παράδειγμα λόγω κάποιας σχέσης που μπορεί να είχε εκείνη τη περίοδο το αντικείμενο του πόθου ή ακόμα και ντροπής.
Με αυτό το τρόπο παραμένει η φιλία το ερωτικό όμως ενδιαφέρον συνεχίζει να υπάρχει και αργά ή γρήγορα θα βγει στην επιφάνεια.
  Τι πρέπει όμως να κάνουμε στις παραπάνω περιπτώσεις ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα; Αρχικά, όταν γνωρίζουμε έναν άνθρωπο πρέπει να προσδιορίζουμε μέσα μας, όσο το δυνατόν πιο σύντομα τι σχέση θέλουμε να έχουμε μαζί του. Στις περισσότερες περιπτώσεις σε μία τέτοια σκέψη η απάντηση είναι φιλική και αρκετές φορές ερωτική, όμως δεν πρέπει να μένουμε στη πρώτη απάντηση που δίνουμε στον εαυτό μας, αντιθέτως πρέπει να το ξανά σκεφτόμαστε γιατί πολλές φορές η απάντηση μπορεί να είναι η αντίθετη. Όταν αποφασίσουμε θα πρέπει να πράξουμε και ανάλογα. Εαν δηλαδή πούμε ότι αυτόν τον άνθρωπο τον βλέπουμε ερωτικά τότε δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο και να δείξουμε τα συναισθήματα και το ενδιαφέρον μας, ώστε να μη προλάβει να αισθανθεί το αδερφικό φαινόμενο. Εαν βέβαια σας εκφράζει συναισθήματα που δεν αφορούν εσάς τότε πρέπει να κάνετε πίσω διότι δεν ενδιαφέρεται για σας παρά μόνο φιλικά. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ!!!! Μπορεί πολύ απλά να θέλει να σας τεστάρει. Αυτό θα το εξετάσετε εσείς αλλά μη δημιουργήσετε οφθαλμαπάτες και '' οάσεις '' εκεί που δεν υπάρχουν απλά και μόνο από τη λαχτάρα σας για να δημιουργηθεί μεταξύ σας κάτι το ερωτικό.
  Μία μπορώ να πω δύσκολη περίπτωση είναι όταν έχει περάσει το στάδιο της γνωριμίας και είστε στο φιλικό στάδιο. Εκει τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Πρέπει να πάρετε μία απόφαση << είναι αρκετά δυνατά τα συναισθήματα που τρέφω για αυτόν τον άνθρωπο ώστε να διακινδυνέψω να χάσω αυτή τη φιλία και ταυτόχρονα το πιο έμπιστο ίσως άνθρωπο, που έχω στη ζωή μου; >> Αυτή είναι μία πολύ περίπλοκη ερώτηση- απάντηση που πρέπει να δώσει κανείς στον εαυτό του. Όσες έχετε περάσει κάτι ανάλογο σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί κάτι τέτοιο. Εαν τα συναισθήματά σας αυτά είναι δυνατά τότε τολμήστε το και απαλαχτείτε από αυτό το βάρος που σας βασανίζει. Μπορεί και ο άλλος να τρέφει τα ίδια συναισθήματα για σας απλά να φοβόταν να τα εκφράσει, όπως και εσείς άλλωστε. Σε περίπτωση που κάτι τέποιο δεν ισχύει, εαν η φιλία σας είναι πραγματική και πολύ δυνατή δεν θα καταστραφεί αλλά θα κρατήσει και ο '' αδερφός '' σας θα είναι πάντα εκεί για να σας βοηθίσει και να σας συμπαρασταθεί.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τν εχω πατησει..ερωτευτηκα τν κολλητο μου..του το ειπα ,αυτοσ δν μπορουσε να με δει ερωτικα.Ως αποτελεσμα η σχεσημας τελειωσε οριστικα...πλεον ενα γεια ανταλλαουμε..εγω απομακρυνθηκα απο τν παρεα μνμπορωντας τν αμηχανια που νιωθαμε και οι..Τωρα ενας χρονος μετα..πηγα για καφε με τν παρεα,ηταν και αυτος..ηταν ΠΑΛΙ αμηχανος,και σιωπηλος απεναντι μου..εγω συνειδητοποιησα οτι ΤΟ ΕΩ ΧΙΛΙΟΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ...ΚΑΙ ΕΧΑΣΑ ΑΥΤΟΝ ΤΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ...πλεον,ειναι αργα να ξαναγινουμε οπως ημασταν καποτε..ΟΜΩς ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΝ ΚΤ ΠΑΡΟΜΟΙΟ..Ν Τ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΝ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΝ ΦΙΛΙΑ...ΓΙΑΤΙ ΕΡΩΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ...ΤΕΤΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΟΜΩΣ ΟΧΙ...

Δημοσίευση σχολίου