'' Ο τρόμος των μαύρων κύκλων, και πως να γλιτώσετε !

Γράφει η Ειρήνη Μ.

 
  eye_500_1  Όλες μας έχουμε ζήσει τον εφιάλτη με τους μαύρους κύκλους το πρωί μόλις ξυπνήσουμε. Ο πανικός είναι διάχειτος καθώς σκέφτεσαι πώς θα μπορέσεις να εμφανιστεί έτσι και πώς θα καταφέρεις να τους καλύψεις. Δεν είναι απαραίτητο να οφείλονται στο ξενύχτι, μπορεί τα αίτια τελικώς, να είναι παθολογικά. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και έτσι τα τριχοειδή αγγεία της περιοχής αυτής αρχίζουν και φαίνονται. Τι όμως ευθύνεται για αυτούς τους κύκλους; Αντιμετωπίζεται ή πρέπει να το πάρουμε πλέον απόφαση ότι πρέπει να ζήσουμε μαζί τους;

 


    Οι μαύροι κύκλοι μπορεί να είναι αποτέλεσμα κούρασης. Όταν εργαζόμαστε πολλές ώρες χωρίς ύπνο ή όταν βρισκόμαστε πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή μας, τότε υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθούν  '' σακούλες '' κάτω από τα μάτια, με λίγα λόγια χαλάρωση των μυών στη περιοχή κάτω από τα μάτια. Ένας άλλος παράγοντας είναι η διατροφή. Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο και στην υγεία αλλά και στην εικόνα μας. Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε αλάτι, άλατα, λίποι, χωρίς αντιοξειδωτικά και πολύ καφέ, και σχεδόν καθόλου νερό, τότε δημιουργούνται μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια. Τα λίποι ευθύνονται για τη συσώρρευση λιπώδους ιστού κάτω από τα βλέφαρα, που σε συνδιασμό με τη κατακράτηση υγρών που προκαλεί οίδημα τον βλεφάρων δημιουργούν τις '' σακούλες '' κάτω από τα μάτια. Η κατακράτηση υγρών μπορεί να οφείλεται σε διάφορες παθήσεις τις καρδιάς, των νεφρών του θυρωηδή ή στη κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλατιού. Επίσης μπορεί να εύνονται και κάποια φάρμακα. Η κληρονομικότητα παίζει εξίσου μεγάλο ρόλο, σε πολλές περιπτώσεις για τη δημιουργία μαύρων κύκλων. Αύτά είναι τα πιο συνηθισμένα αίτια για την ύπαρξη των μαύρων κύκλων. under-eyes-remedies
    Τα αίτια όπως είπαμε και πιο πάνω μπορεί να είναι και παθολογικά. Κάποια από αυτά είναι τα εξής: Αρχικά η αλλεργεία σε καλλυντικά για το συγκεκριμένο μέρος του προσώπου. Επίσης αλλεργείες που οφείλονται σε συγκεκριμένες τροφές ή εποχικές. Έπειτα μπορεί να οφείλονται σε κάποιο έκζεμα, ή σε εκμορίτιδα. Στη συνέχεια, κάποιες δυσλειτουργίες του στομάχου ή του εντέρου όπως και κάποια ρυνική συμφόρηση μπορούν να ευθύνονται εξίσου. Μαύροι κύκλοι όμως δημιουργούνται και από αναιμίες διότι το δέρμα γίνεται πιο χλωμό από το κανονικό και έτσι κάνει τη παρουσία τους πιο αισθητή.
    Δεν χρειάζεται όμως να πανικοβάλλεστε αλλά να αντιμετωπίσετε όσο πιο αποτελεσματικά μπορείτε τον εφιάλτη των μαύρων κύκλων. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε αρχικά είναι να βελτιώσετε τη διατροφή σας. Με μία ισορροπημένη διατροφή οι μαύροι κύκλοι θα ελαττωθούν, πρέπει όμως να εμπλουτίσεται τη διατροφή σας με πολλά φρούτα λαχανικά και λιγότερο κόκκινο κρέας και λιγότερο αλάτι. Έτσι σιγά σιγά οι μαύροι κύκλοι θα αρχίσουν να εξάσθενουν. Ο ύπνος είναι ένας επίσης σημαντικός παράγοντας. Ένα οκτάωρο ύπνου κρίνεται απαραίτητο ώστε να ξεκουράζεται γενικά το σώμα αλλά και το επίμαχο σημείο των ματιών. Υπάρχουν όμως και κάποιοι εξωγενείς παράγοντες που μπορούν να βοηθίσουν επίσης. Κάποιες για παράδειγμα, ενυδατικές κρέμες, λευκαντικές ή φυτικές κρέμες ματιών. Ένα κονσίλερ μπορεί πάντα να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση, τρόπος προσωρινός μεν αλλά αποτελεσματικός και γρήγορος δε. Το μασάζ προσώπου με τις κατάλληλες ασκήσεις γύρω από τη περιοχή των ματιών μπορεί να επιφέρει επίσης αποτέλεσμα. Οι αίσχατες λύσεις εαν τα παραπάνω δεν βοηθίσουν και πολύ είναι πρώτον κάποια θεραπεία με laser και έπειτα μία χειρουργική επέμβαση.
    Οι μαύροι κύκλοι μπορεί να αποτελούν το φόβο και το τρόμο κάθε γυναίκας, αλλά μπορούν να αντιμετωπιστούν. Σωστή διατροφή και περιποίηση μαζί μπορούν να κάνουν θαύματα και να ξεχάσετε μια για πάντα τους μαύρους κύκλους. Και μη ξεχνάτε ότι οι φυσικοί τρόποι είναι οι πιο αποτελεσματικοί και ανώδυνοι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου