Δέκα πράγματα για να υπάρξει μια όμορφη σχέση αγάπης

Γράφει η : Ειρήνη Μ.

love20couplekΌλοι μας μόλις μπαίνουμε σε μια καινούργια σχέση ονειρευόμαστε να καταφέρουμε να χτίσουμε με το καιρό μια όμορφη και γλυκιά σχέση αγάπης με το σύντροφό μας. Παρακάτω αναφέρονται 10 εύκολοι τρόποι ώστε να φτιαχτεί μια τέτοια σχέση μέρα με την ημέρα…
       1. Μάθε να βάζεις στην άκρη τον εγωισμό σου διότι μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει καθώς σας απομακρύνει και δεν σας αφήνει να δεθείτε αρκτά.
   
2. Προσπάθησε να βλέπεις τη καλή πλευρά του συντρόφου σου ακόμα και όταν υπάρχουν μεταξύ σας εντάσεις και προβλήματα.
 
   3. Μάθε να εξωτερικεύεις τα συναισθήματά σου. Δεν πρέπει να φοβάσαι κάτι τέτοιο διότι κανει τη σχέση σας πιο δυνατή και ειλικρινής. (Σημείωση: όλα σε λογικά πλαίσια για να μη καταλάβει το αδύνατο σημείο σου και θελήσει να σε κάνει ότι θέλει καθορίζοντας τα συναισθήματά σου. π.χ χαρά, λύπη.)
  
  4. Μάθε να είσαι ειλικρινής. Η ειλικρίνεια είναι το παν σε μια σχέση καθώς μέσω αυτής αποκτάται η εμπιστοσύνη.
 
   245279-love5. Να σέβεσαι και να δέχεσαι τις σχέσεις του με τους άλλους. Δεν περιστρέφεται όλος του ο κόσμος γύρω σου όσο και αν σε αγαπάει. Έχει ανάγκη και από φίλους.

    6. Μην επιδιώκεις να περνάτε όλο το χρόνο σας μαζί. Και οι δύο χρειάζεστε ώρα για τον εαυτό σας. Άλλωστε το να είστε ''κολλημένοι'' ο ένας στον άλλο δημιουργεί τη ρουτίνα στη σχέση, που οδηγεί στη φθορά και στη διάλυσή της. Επιδιώκετε μικρά διαλείμματα.

    7. Μη διωγκώνεις καταστάσεις. Με έναν απλό, μικρό καυγά δεν έρχεται μαζί και το τέλος του κόσμου. Πάνω από όλα ηρεμία.
   
   8. Είναι κουτό όταν θέλεις κάτι να το ζητάς στα πλαίσια της αγάπης. Αρχίζει με το καιρό να φαίνεται εκμετάλλευση και εκβιασμός.
 
   9. Κράτα ζωντανό το παιδί μέσα σου. Αύτο βοηθά στο να τα βλέπεις όλα με αισιοδοξία και να έχεις τον ενθουσιασμό που χρειάζεται μια σχέση όσος καιρός και αν περάσει.
   
10. Δέκατο και πιο κύριο. Μάθε να βρίσκεις ΠΑΝΤΑ χρόνο για ένα ηλέφωνο στο σύντρόφό σου μόνο για να ακούσετε ο ένας τον άλλον. Αυτό θα δίνει και στους δύο μικρά διαλείμματα χαράς.
 
Και πάνω από όλα μη ξεχνάτε να λέτε ''Σ'αγαπώ'' ο ένας τον άλλον καθημερινά, είτε με λόγια είτε με απλές καθημερινές πράξεις.

Ειρήνη Μ. για το Woman365



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου