Απαγόρευση της ταινίας «Νώε» σε τρεις αραβικές χώρες













Πριν ακόμα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες ο «Νώε», η νέα ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι με τον Ράσελ Κρόου στον ομώνυμο ρόλο, τρεις αραβικές χώρες έσπευσαν να απαγορεύσουν την προβολή της για θρησκευτικούς λόγους. 

Κατάρ, Μπαχρέιν και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιβεβαίωσαν στην εταιρεία παραγωγής Paramount ότι η ταινία δε θα προβληθεί στις χώρες αυτές, και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες αραβικές χώρες, όπως η Ιορδανία και το Κουβέιτ, καθώς θεωρείται πως η απεικόνιση του Νώε στην εν λόγω ταινία αποτελεί προσβολή για έναν απεσταλμένο του Αλλάχ, όπως θεωρείται ότι είναι ο Νώε. 

Η Paramount είχε προβλέψει ενδεχόμενες αντιδράσεις, κι έτσι στη διαφημιστική καμπάνια της ταινίας αποσαφηνίζεται πως δεν πρόκειται για κυριολεκτική απεικόνιση των όσων αναφέρονται στη Βίβλο (αλλά και στο Κοράνι, όπου ένα ολόκληρο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στον Νώε), αλλά για μία διαφορετική προσέγγιση. 

«Πιστεύουμε ότι το έργο αυτό είναι πιστό στην ουσία, τις αξίες και την ακεραιότητα μίας ιστορία που αποτελεί θεμέλιο πίστης για εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Paramount. 

Στην ταινία εμφανίζονται, εκτός του πρωταγωνιστή Ράσελ Κρόου, η Τζένιφερ Κόνελι, η Έμα Γουότσον και ο Άντονι Χόπκινς, ο οποίος παίζει το ρόλο του Μαθουσάλα. 


Διαβάστε επίσης: Δεν επιτρέπεται η προβολή της ταινίας «Nymphomaniac» στην Τουρκία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου