Τέλεια σχέση: πάρε αυτό που θες χωρίς γκρίνια

newego_LARGE_t_821_105832574_type12364

"Σταμάτα να γκρινιάζεις", "κόψε την γκρίνια", "έχω πονοκέφαλο": πόσες φορές δεν προσπάθησες να διεκδικήσεις κάτι που ήθελες από τη σχέση σου κι εκείνος υποστήριζε πως πάλι γκρινιάζεις.

Ευτυχώς, υπάρχουν εναλλακτικές πρακτικές για να διεκδικήσεις τα "θέλω" στο δεσμό σου, με την προοπτική να μην θεωρήσει ο καλός σου πως γκρινιάζει. Πράγμα δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο!

1. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός: ξεκαθάρισε από το ξεκίνημα του δεσμού τις αδυναμίες σου

Ξέρεις καλά πως δεν αντέχεις έναν άντρα που βγαίνει διαρκώς μόνος ή που έχει εκατό γυναίκες κολλητές. Ξέρεις καλά πως σε εκνευρίζουν 5 πράγματα! Όσο κι αν προσποιηθείς στην αρχή της σχέσης και να το παίξεις άνετη και καλή, τελικά θα εκραγείς. Τι σε σώζει από την γκρίνια; Να είσαι ξεκάθαρη από το ξεκίνημα φυσικά!

Αν του πεις ποιά είναι αυτά τα πράγματα που σε ενοχλούν, ακόμα κι αν φτάσεις στο σημείο να γκρινιάξεις για εκείνα, θα είσαι πλήρως, πλήρως δικαιολογημένη!

2. Η χαζή γκρίνια να μας λείπει!

Εμείς οι γυναίκες χάνουμε το παιχνίδι στο εύρος του γιατί γκρινιάζουμε. Μετά από ένα σημείο κι επειδή το ανδρικό του αυτί είναι προπονημένο, τελικά δεν καταλαβαίνει πότε γκρινιάζεις για κάτι σοβαρό και πότε για κάτι χαζό (έστω και για εκείνον).

Για παράδειγμα, αν γκρινιάζεις και του κάνεις παρατηρήσεις της ίδιας έντασης για το γάλα που έληξε και για την επέτειό σας που πάλι ξέχασε, αυτό που θεωρείς περισσότερο σημαντικό καταντά -στα αυτιά του- ίδιο με ένα ποτήρι ληγμένο γάλα!

3. Δεν τσακώνομαι- τον φέρνω στο φιλότιμο!

Κακά τα ψέματα. Σε όποιο τόνο κι αν παραπονεθείς, τον επιπλήξεις, του εκφράσεις τη στεναχώρια σου, εκείνος θα μεταφράσει ακόμα και τα πιο δίκαια αιτήματά σου ως ΓΚΡΙΝΙΑ! Φέρτον στο φιλότιμο! Για παράδειγμα, τον παρακαλάς να αλλάξει μια λάμπα και δεν το κάνει κι ας ξέρει ότι εσύ δεν μπορείς! Μπορείς ωραιότατα να του πεις πως ήλπιζες να χειριστεί αυτός το θέμα αλλά θα προσπαθήσεις να αλλάξεις τη λάμπα μόνη το απόγευμα.

''Σίγουρα είναι ψηλά και δεν φτάνω ακόμα και με σκάλα αλλά θα προσπαθήσω κι αν πέσω δεν πειράζει, θα έχω προσπαθήσει''. Ε, αν έχει λίγο φιλότιμο, δεν θα κινδυνεύσει να γκρεμοτσακιστείς!

4. Μην φέρνεις ως παράδειγμα το τι κάνει ο πατέρας, ο αδερφός, το αγόρι της κολλητής!

Εκεί είναι που χάνεις το δίκιο σου μια και καλή! Ο αγαπημένος σου δεν θα γίνει τέλειος σύντροφος, απλά και μόνο επειδή το γείτονας κάνει το ένα και ο ξάδερφος το άλλο στη σχέση του. Εσύ είσαι εκεί για να διεκδικήσεις όσα θέλεις εσύ από τη δική σου σχέση. Δεν χρειάζεται να σου φτιάχνει κεριά για να τον πούμε ρομαντικό. Εξήγησέ του πως μόνο ένα ανέξοδο γλυκό μήνυμα μέσα στη μέρα, μπορεί να σε κάνει να πετάς από χαρά!

5. Όχι στα χτυπήματα κάτω από τη μέση!

Μην τα βάζεις λένε, με τη μνήμη μιας γυναίκας. Γιατί είναι αλήθεια πως έχουμε το κακό συνήθειο να θυμόμαστε με λεπτομέρειες όλα τα στραβά που έχει κάνει ο αγαπημένος μας, αφορμής δοθείσης! Έλα όμως που αυτό είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις. Γιατί μπορεί να έκανε κάτι λάθος σήμερα αλλά του να του θυμίσεις ό,τι κακό έχει κάνει στη σχέση σας, είναι υψίστου βαθμού γκρίνια. Προτού τον κράξεις για τα πάντα όλα, πάρε μερικά λεπτά και θυμήσου και τα καλά που έχει το αγόρι αυτό (για να είσαι μαζί του, κάτι θετικό θα του βρίσκεις). Απόφυγε να συνδέσεις την σημερινή του χαζομάρα, στην προχθεσινή και την προπέρσινη. Τούτες οι καταστάσεις δεν πρέπει να λειτουργούν προσθετικά και οφείλεις να δίνεις κάθε μάχη χώρια.

6. Άσε το δράμα- απόφυγε τις λέξεις γκρίνιας!

Εντάξει, όσο κι αν θες να το παίξεις κουλ και ψύχραιμη, οι θεατρινισμοί θα σε προδώσουν.

Οι μεγάλες χειρονομίες, οι ατάκες ''Γιατί, Εσύ, Φταις, Ποτέ, Πάντα'' λειτουργούν επάνω του ως αλλεργικό σοκ, φέρνουν πάντα τον καυγά κι εσύ δεν κερδίζεις τελικά ΤΙΠΟΤΑ. Με ήρεμη στάση- ειδικά αν δεν το συνηθίζεις, θα τον βάλεις να σκεφτεί πόσο σε στεναχώρησε και να απορήσει: ''μήπως έχει δίκιο'';

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου