Οι κανόνες των εκπτώσεων! Τι πρέπει να προσέξεις, τι αξίζει να ψωνίσεις, πως πρέπει να κινηθείς

1(69)_633_451

To smart shopping είναι να μπορείς να κάνεις τις αγορές που ακριβώς θέλεις στην πιο συμφέρουσα τιμή για εσένα.

Είναι η στιγμή που το όνειρο γίνεται πραγματικότητα ή έστω πλησιάζει πολύ κοντά σου αφού βλέπεις πως αυτό που έχεις οραματιστεί να φοράς ή να κρατάς πλέον μπορείς να το κάνεις δικό σου. Η τιμή είναι αυτή η απόσταση από το αντικείμενο του πόθου σου όπου ξαφνικά γίνεται δικό σου στο μισό της τιμής. Τι διπλή ικανοποίηση είναι αυτή; Και λέω διπλή γιατί όχι μόνο επιστρέφεις στο σπίτι με σακούλες γεμάτες ρούχα και αξεσουάρ αλλά και γιατί έδωσες πολύ λιγότερα χρήματα.


Οι εκπτώσεις λοιπόν είναι αυτή η περίοδος μέσα στη χρονιά που μπορείς να δώσεις τα χρήματά σου για να αποκτήσεις κομμάτια που έχεις βάλει στο μάτι εδώ και καιρό. Ας αφήσουμε όμως την πολυλογία κι ας πάρουμε στυλό και χαρτί - retro συνήθειες, πλέον - κι ας οργανώσουμε τα ψώνια μας μέσα στις εκπτώσεις.

Άνοιξε την ντουλάπα σου και φρεσκάρισε τη μνήμη σου

closet

Πριν βγεις από το σπίτι και σχεδόν υπνωτισμένη μπεις σε όλα τα μαγαζιά άνοιξε την ντουλάπα σου, κάθισε απέναντί της και με αφορμή το συμμάζεμα που πάντα αξίζει να κάνεις... δες τι ρούχα έχεις, θυμήσου, αφιέρωσέ τους χρόνο και αναρωτήσου τι πραγματικά θα τα έκανε να μοιάσουν ολόφρεσκα και καινούρια. Τσέκαρε τι σου λείπει.

Μην ψωνίσεις πράγματα που έχεις ήδη

jean-1

Σχεδόν πάντα έχουμε κομμάτια τα οποία ούτε καν τα θυμόμαστε -σαν να μην είναι δικά μας ένα πράγμα. Είναι κρίμα λοιπόν να δώσεις χρήματα για να πάρεις κάτι που έχεις ήδη ή που μοιάζει πολύ με αυτό που φορούσες πριν δύο χρόνια.

Κάνε μία λίστα με πράγματα που πραγματικά θέλεις να αποκτήσεις φέτος

wish-list1

Και θα μου πεις πως τα θέλεις όλα! Κι εγώ! Τι κάνεις λοιπόν; Σκέφτεσαι αυτά που θέλεις και μετά ξεσκαρτάρεις κρατώντας αυτά που που πραγματικά χρειάζεσαι και λείπουν από την ντουλάπα σου αφήνοντας τους παρορμητισμούς στην άκρη.

Οργάνωσε τα χρήματά σου

Piggy-bank

Πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις;  Πόσα κομμάτια θέλεις να αποκτήσεις; Αν απαντήσεις αυτές τις δύο ερωτήσεις θα δεις πως κάπως θα ξεδιαλύνει το τοπίο μέσα σου και θα μπορέσεις να βάλεις προτεραιότητες. Αν έχεις ένα Α budget είτε μπορείς να πάρεις πολλά μικρά κομμάτια και να φρεσκάρεις την γκαρνταρόμπα σου έχοντας ποικιλία είτε μπορείς να ανατρέξεις σε μία αγορά, αλλά δυνατή, που θα σου δώσει εσωτερική ικανοποίηση για πολύ καιρό. Your choice!


Βγες μία βόλτα χωρίς χρήματα ώστε να κάνεις σωστή έρευνα αγοράς και να βρεις τις πιο συμφέρουσες τιμές

window-shopping

Eίναι ψυχοφθόρο και βασανιστικό αλλά αν καταφέρεις να βγεις από το μαγαζί χωρίς να έχεις αγοράσει αυτά που με πάθος κρατούσες στο χέρι σφιχτά, θα δεις πως τελικά μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτά. Αν την επόμενη ημέρα τα έχεις ήδη ξεχάσει ή απλά βαριέσαι και στην σκέψη του να πας να τα πάρεις από το μαγαζί τότε γλίτωσες και χρήματα και άσκοπες αγορές. Ενώ έχεις καταφέρει να κάνεις και την έρευνα σου για το που μπορείς να βρεις τι στην καλύτερη τιμή!

Απόφυγε τα εφήμερα trends υπό όρους

Pixelformula
Dsquared
Womenswear Winter 2012 - 2013
ready to wear
Fashion Show
Milano

Σε λίγους μήνες το καλοκαίρι θα είναι η νέα πραγματικότητα και τα εφήμερα χειμερινά trends δεν θα αντιστοιχούν σε καμία πραγματικότητα.  Και ναι πάλι θα θέλεις χρήματα για να φρεσκάρεις την καλοκαιρινή σου γκαρνταρόμπα - φαύλος κύκλος! Επειδή ο χειμώνας διαρκεί περισσότερο ψώνισε τζιν, μαύρα παντελόνια, πουλόβερ, ζακέτες, πουκάμισα που ό,τι κι αν γίνει θα τα φορέσεις και τα χρήματα που θα δώσεις θα πιάσουν τόπο.
Παρόλα αυτά επειδή είναι ακόμη Ιανουάριος και μπορεί το μάτι σου να έχει πέσει σε trendy κομμάτια όπως το μπροκάρ, τα τρουκς και τα φλούο τώρα είναι η εποχή να τα πάρεις στο χαμηλότερο κόστος κι απλά να κάνεις το κέφι σου. Γιατί για τόσο εφήμερα trends είναι κρίμα να ξοδεύεις πολλά χρήματα.

Επέλεξε διαχρονικά κομμάτια

Pixelformula
Yves Saint Laurent
Autumn Winter 2012-2013
Womenswear
Ready to Wear
Paris

Τα διαχρονικά κομμάτια τα χαρακτηρίζει αυτή η πιο συντηρητική τους διάσταση που πολλές φορές δεν μπορεί να τα ορίσει ούτε η ηλικία.  Τα φοράει από ένα νέο κορίτσι νεαρής ηλικίας μέχρι μία πιο ώριμη γυναίκα. Αυτό είναι κι ένα tip ώστε να έχεις κριτική ματιά απέναντι στο αν ένα κομμάτι είναι διαχρονικό ή όχι. Θα το φορούσες μετά από 6 χρόνια; Αν ναι, πάρτο χωρίς δεύτερη σκέψη! Σε αυτή την κατηγορία είναι οι τσάντες σε γήινα χρώματα. Τα παλτό σε ίσιες γραμμές, οι γόβες, οι μπότες αλλά και τα κλασικά πέδιλα, τα λευκά πουκάμισα αλλά και τα βραδινά φορέματα που θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις. Συνήθως σε μαύρο.


Αξίζει να επενδύσεις σε extras

nike running shoes 94.00_240_240

Τα αθλητικά παπούτσια μπορεί να μην σου φαντάζουν και κάποια σπουδαία αγορά αλλά σε πληροφορώ πως είναι διαχρονική, πολύ σημαντική ώστε να γυμνάζεσαι σωστά και πολλές φορές πολυδάπανη. Αν δεν είσαι αθλητικός τύπος τότε τα extras που χρειάζεται να ρίξεις ματιές είναι τα εσώρουχα. Είναι βασικό κομμάτι στη ζωή της γυναίκας και γιατί αυτή την περίοδο να μην τα ανανεώσεις;


Τα 10 best buys
Μαύρο παντελόνι (χωρίς prints, τρουκς κτλ.)
Μαύρο φόρεμα σε κλασική γραμμή
Παλτό (μαύρο ή καμιλό)
Μπαλαρίνες
Μπότες μαύρες
Τζιν παντελόνι (χωρίς σκισίματα, τρουκς κτλ)
Μαύρες γόβες κλασικές
Ζακέτες -πουλόβερ
Λευκό πουκάμισο
Κομμάτια πολύ ακριβά που έχουν πέσει στο μισό της τιμής τους


Με αυτές τις πληροφορίες και με διάθεση για σωστό shopping είσαι έτοιμη να κλείσεις την πόρτα πίσω σου και να αφεθείς στους ρυθμούς των εκπτώσεων. Have fun girl!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου