Πώς η σειρά γέννησης διαμόρφωσε τον χαρακτήρα σου;

newego_LARGE_t_821_105661373_type12364

Είσαι το πρώτο παιδί της οικογένεια, το μεσαίο ή το στερνοπούλι;

Όποια κι αν είναι η σειρά της γέννησης σου, το σίγουρο είναι ένα: Η κατάταξη αυτή και η σειρά με την οποία μπήκες κι εσύ στην οικογένεια διαδραμάτισε πολύ ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς σου.

 

Είσαι το πρώτο παιδί και καμάρι των γονιών;

Είσαι το πρώτο παιδί της οικογένεια, το μεσαίο ή το στερνοπούλι;

Είσαι το πρώτο παιδί της οικογένεια, το μεσαίο ή το στερνοπούλι;

Είσαι ο πρώτος καρπός του έρωτα των γονιών σου και το καμάρι τους. Η έλευσή σου ήταν αυτή που στην πραγματικότητα τους έκανε να νιώσουν ότι αποκτούν δική τους οικογένεια ενώ από την αρχή έγινες δέκτης αποκλειστικής προσοχής και φροντίδας. Μέχρι που ήρθε το αδελφάκι σου για να σε… εκθρονίσει! Υποσυνείδητα, πιθανότατα ένιωσες την απόρριψη αλλά και τον κίνδυνο γι΄αυτό και ρίχτηκες στη μάχη. Είτε προσπάθησες με νύχια και με δόντια να ξεφορτωθείς τον «εισβολέα», είτε προσπαθώντας να κερδίσεις την αγάπη των γονιών «μεταλλάχτηκες» σε φύλακα – άγγελο του βρέφους.

Από μικρή λοιπόν άρχισες να αναλαμβάνεις ευθύνες, να φέρεσαι ώριμα και να θέτεις στόχους, κάτι που μεγαλώνοντας συνεχίστηκε. Ο χαρακτήρας σου είχε ήδη διαμορφωθεί από την παιδική ηλικία και μεγαλώνοντας δέχτηκε μικρές μόνο τροποποιήσεις. Πάντα ήσουν το καμάρι της οικογένειας κάτι που πιθανότατα σε έκανε εγωίστρια αλλά και τελειομανή. Θέτεις φιλόδοξους στόχους και είσαι αρκετά απαιτητική τόσο από τον εαυτό σου, όσο κι από τους άλλους.

Η μήπως είσαι το στερνοπούλι;

Μπορεί με την γέννησή σου τα… «φώτα της δημοσιότητας» να έπεσαν πάνω σου, όμως ποτέ δεν απόλαυσες την αποκλειστική προσοχή των γονέων. Βλέπεις ήρθες 2η, 3ή, 4η κτλ στη σειρά κατάταξης των παιδιών μιας οικογένειας. Από μικρούλα θαύμαζες τα αδέλφια σου και ζητούσες συμβουλές αλλά ταυτόχρονα υποσυνείδητα ίσως να ένιωθες μειονεκτικά. Πάντα είχες κάποιον μεγαλύτερο να σε προστατεύει και να αναλαμβάνει τις ευθύνες για λόγου σου με αποτέλεσμα συχνά να φέρεσαι με ανωριμότητα και εγωκεντρισμό. Βέβαια, στην προσπάθειά σου να ξεχωρίσεις και να ξεπεράσεις τον/την αδελφό/η ή τα αδέλφια σου ανέπτυξες ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιότητες. Για να ξεχωρίσεις για παράδειγμα από τη σοβαρή αδελφή σου πιθανότητα να έγινες αρκετά τολμηρή και ριψοκίνδυνη αναπτύσσοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ.

Κι αν είσαι η μεσαία;

Αν είσαι η μεσαία, τότε μάλλον είσαι το ριγμένο παιδί της οικογένειας. Δεν είχες ούτε την αποκλειστική προσοχή της πρωτότοκης κόρης ούτε τα ιδιαίτερα προνόμια του μικρότερου και παραχαϊδευμένου παιδιού της οικογένειας. Ως προς τα αδέλφια σου, γρήγορα βρέθηκες στη δυσάρεστη θέση να ανταγωνιστείς δύο εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες, το αρχηγικό πρώτο παιδί και το ευαισθητούλι – απροστάτευτο στερνοπούλι. Για το λόγο αυτό, από νωρίς ανέπτυξες διπλωματικές ικανότητες προσπαθώντας να βρεις και να επαναφέρεις την ισορροπία στις μεταξύ σας σχέσεις. Παράλληλα, τα συναισθήματα που ένιωσες με την έλευση του τρίτου παιδιού σε έφεραν μπροστά από μια σκληρή πραγματικότητα. Ως εκ τούτου, από μικρή έμαθες να βλέπεις τη ζωή με ρεαλισμό και δυσπιστία αλλά και να μάχεσαι με πείσμα και αντοχή για να επικρατήσεις.

Και με τα δίδυμα; Τι συμβαίνει;

Το σίγουρο είναι πως θα έχεις μια σχέση καρμική με την/τον αδελφή/ο σου. Από μικρά ήρθατε μαζί στη ζωή και πορευτήκατε μαζί. Και οι δύο δεχτήκατε εξίσου την ίδια προσοχή από την οικογένεια, οπότε καμία από τις δύο δεν ένιωσε την απόρριψη. Ωστόσο, πάντα νιώθατε έντονα ότι όλοι σας ταυτίζουν κάτι που προσπαθήσατε να αλλάξετε από νωρίς. Κι έτσι κι έγινε. Αντί να ζει η μια στη σκιά της άλλης, αναπτύξατε διαφορετικά ταλέντα και δεξιότητες αλλά και διαφορετικό χαρακτήρα. Για παράδειγμα μπορεί η μια από εσάς να είναι κοινωνική και πάντα μέσα στην μόδα και η άλλη να χαρακτηρίζεται ως εσωστρεφής και να αποπνέει κάτι από μπαρόκ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου