Τα ναι & όχι για σούπερ βαφή στο σπίτι

newego_LARGE_t_821_105540933_type11596

Κάτι που η οικονομική κρίση σε έχει τσακίσει και δεν υπάρχουν ευρώ για σκόρπισμα, κάτι που δεν προλαβαίνεις να περάσεις δύο ώρες στο κομμωτήριο, κατέληξες στο πιο φυσικό συμπέρασμα: να πιάσεις το πινέλο και να τα βάψεις μοναχούλα! Για να μην καταλήξεις να βάψεις στάχτη στο δέρμα σου για να βγει το χρώμα και για να μην τραβάς κυριολεκτικά τα μαλλιά σου για να αλλάξουν χρώμα, διάβασε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να τα βάψεις τέλεια μόνη σου στο σπίτι!

Ναι: μείνε κοντά στην απόχρωση που είχες πριν! Ok πήρες την απόφαση να αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών σου, αλλά για να μην καταλήξεις με πράσινα μαλλάκια τότε φρόντισε να μείνεις κοντά στην απόχρωση που είχες μέχρι πρότινος, άσχετα με το αν είναι η πρώτη φορά που βάφεις το μαλλάκι σου ή απλά "περνάς" το χρωματάκι σου.

Ναι: στην κρεμούλα γύρω από το κεφάλι! Σίγουρα έχεις δει στο κομμωτήριο ότι σου απλώνουν κρεμούλα ια να μη λερωθεί το δέρμα στο μέτωπο και γύρω από τα αυτιά με τη διαδικασία της βαφής οπότε μην ξεχάσεις να απλώσεις και εσύ πριν απλώσεις τη βαφή, λίγο κρεμούλα σε εκείνες τις περιοχές για να μην καταλήξεις να προσπαθείς να αφαιρέσεις μέχρι και με στάχτη το χρώμα από το δέρμα σου!

Ναι: στο τεστ αλλεργίας! Κάθε φορά που δοκιμάζεις να κάνεις μόνη σου μια βαφή στο σπίτι πρέπει να ξέρεις τι γνώμη έχει γι' αυτό και το δερματάκι σου ειδικά αν δεν έχεις ξανακάνει την συγκεκριμένη. Απλά δοκίμαζε σε μια τουφίτσα στο πίσω μέρος του κεφαλιού τη βαφή περίπου 2 μέρες ( 48 ώρες) πριν κάνεις την βαφή και δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα!

Ναι: τέσταρε το χρώμα που θέλεις στο κοσμηματοπωλείο! Ο καλύτερος τρόπος για να βρεις αποχρώσεις που σου ταιριάζουν είναι να τεστάρεις αν σου ταιριάζουν καλύτερα τα ασημένια ή χρυσά κοσμήματα. Αν σου ταιριάζουν καλύτερα τα ασημένια οι πιο ψυχρές αποχρώσεις ειδικά του ξανθού είναι τέλειες για εσένα ενώ αν σου ταιριάζουν τα χρυσά οι πιο ζεστές, θερμές αποχρώσεις φτιάχτηκαν για σένα όπως οι αποχρώσεις του κόκκινου και της καραμέλας.

Όχι: Αν έχεις σκοπό να αλλάξεις τελείως το χρώμα π.χ. από καστανό σε ξανθό πρέπει σίγουρα να απευθυνθείς στους επαγγελματίες και όχι να το τολμήσεις μόνη σου, μιας και ένας κομμωτής μπορεί να σου εγγυηθεί για το αποτέλεσμα και δεν θα χρειαστεί να κάνεις πειράματα που θα σου κοστίσουν την ψυχική σου υγεία.

Όχι: μην βάφεις τα μαλλιά σου απλά, γιατί εδώ μιλάμε για κάτι παραπάνω όπως το ότι το χρώμα απλώνεται στο κεφαλάκι σου! Το βασικό που έχεις να κάνεις για ένα ομοιόμορφο χρώμα (για να μη σου ξεφύγει ούτε λευκή τριχούλα) είναι να κάνεις μασάζ για να πάει παντού η βαφή και όχι απλά να βάψεις τα μαλλάκια σου.

Όχι: Μην αφήσεις το χρώμα στο κεφάλι σου για παραπάνω χρόνο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες γιατί έτσι δεν θα πετύχεις την απόχρωση που θέλεις!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου