Ζουμερά μπιφτέκια

 

Γράφει η Μαριλένα Π.


ΥΛΙΚΑ

700γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος

1 αυγό

1/2 φλ.τρίμαατ ψωμιού

1/2 κουτ.γλ. μαϊντανός

1/2 κουτ.γλ. ρίγανη ξερή

1 κουτ.γλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουτ. γάλα

1 κουτ. γούστερ σος ή 2-3 κουτ. σόγια σος

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουτ. ελαιόλαδο

4 κουτ. κέτσαπ ή μπάρμπεκιου σος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζεται τον κίμα σε μπολ και τον ανακατεύεται με ο αυγό,το  ψωμί,τα μυρωδικά.το κρεμμύδι,το γάλα και τη γούστερ σος ή τη σόγια σος.Λιώνετε το σκόρδο και το ανακατεύτε με τον κιμά.Βρέχετε ελαφρά τα χέρια σας και ζυμώνεται καλά τον κιμά για μερικά λεπτά.Πλάθετε τα μπιφτέκια και τα αφήνετε στην άκρη.(μην τα πιέζετε γιατί δεν θα γίνουν ζουμερά).

Ζεσταίνεται το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζετε τα μπιφτέκια για 5 περίπου λεπτά.Τα αλείφετε με την κέτσαπ και τα αφήνετε να ψηθούν για άλλα 2-3 λεπτά.Τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τα τηγανίζετε για άλλα 5 λεπτά.Τα αλείφετε πάλι με κέτσαπ.

Σερβίρετε με τηγανιτές πατάτες ή φτιάξτε τα για χάμπουργερ.

Συμβουλή:

Η γούστερ σος είναι αρκετά αλμυρή,γι'αυτό θα πρέπει να προσέξετε να μην προσθέσετε πιο πολύ αλάτι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου