Πως απλώνουμε σωστά το ρούζ!

Γράφει η Κική Στ.

newego_LARGE_t_821_2312217_type11596


Το ρούζ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι σε κάθε μακιγιάζ ανεξάρτητα από την εποχή ή την περίσταση! Όπως είναι γνωστό, το ρούζ μπαίνει πάντα στο τέλος δίνοντας στο πρόσωπο την τελευταία αλλά και πιο κρίσιμη ‘πινελιά’ λάμψης και χρώματος! Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό είναι που δίνει στο μακιγιάζ αυτό το ..’κάτι’ που το κάνει και ξεχωρίζει! Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως η λάθος εφαρμογή του μπορεί κα καταστρέψει το μακιγιάζ για το οποίο παιδευόσασταν τόση ώρα! Ο τρόπος που θα μπεί το ρούζ λοιπόν, εξαρτάται από το σχήμα προσώπου της κάθε γυναίκας! Πιο συγκεκριμένα:

Αν έχεις οβάλ πρόσωπο: Σε αυτό τον τύπο προσώπου το ρουζ απλώνεται οριζόντια. Ξεκινάτε από έξω και με οριζόντιες κινήσεις κατευθύνετε το πινέλο σας προς τα μέσα στην κάθετη ευθεία των μαλλιών.

Εάν έχεις στρογγυλό πρόσωπο: Ξεκινήστε από τα ζυγωματικά, και κατευθυνθείτε προς το πλάι και πάνω. Η διαγώνια εφαρμογή του χρώματος δημιουργεί μία γωνία που θα κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο αδύνατο. Οι γυναίκες με στρογγυλό πρόσωπο έχουν και έντονα χαρακτηριστικά και με το κατάλληλο μακιγιάζ πραγματικά μπορούν να έχουν ένα εκτυφλωτικό αποτέλεσμα.

Αν έχεις τετράγωνο πρόσωπο: Να βάζετε ρουζ μόνο στα μήλα στα μάγουλά σας. Να αποφεύγετε να δημιουργείτε γωνίες γιατί παραμορφώνουν τα χαρακτηριστικά σας. Μπορείτε να χαμογελάτε την ώρα που τοποθετείτε το ρουζ βάζοντας έντονο ρουζ στα μάγουλα και πιο απαλό στα τελειώματα γύρω από αυτά

Πρόσωπο σε χήμα καρδιάς: Το σχήμα καρδιάς σε προσώπο δεν είναι και από τα πιο συνηθισμένα. Οι γυναίκες που έχετε αυτό τον τύπο, βάζετε ρουζ στα μάγουλά σας μπροστά και κατευθύνετε το πινέλο προς διαγώνια και πάνω.  Επίσης τοποθετήστε και ένα  λίγο πιο απαλό τόνο και στο πηγούνι σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου