Γράφει η Μαριλένα Π.
Αγγούρι, βρώμη, γαρύφαλλο, δαμάσκηνα και τόσα άλλα πραγματάκια που όλες έχουμε στην κουζίνα μας και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για το καλό μας !
Αγγούρι
- πλούσια πηγή καλίου,νατρίου,φωσφόρου,ασβεστίου,χλωρίου,πυριτίου και πολλών βιταμινών
- διουρητικό,έχει αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες
- καθαρίζει το αίμα και βοηθά στην καταπολέμιση ασθενιών του δέρματος και των νεφρών
- είναι πολύτιμο στην καταπολέμιση διαφόρων μορφών καρκίνου
Βρώμη
- μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα
- έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες
- πλούσια πηγή πυριτίου,καλίου και φωσφόρου(απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου
- ανήκει στα αντικαταθλιπτικά φαγητά
Γαρύφαλλο
- το λάδι του χρησιμοποιέιται σαν αναγλητικό και αντισηπτικό στον πονόδοντο και σαν αντιφλεγμονώδες για τους ρευματικούς πόνους
- έχει αντισηπτικές ιδιότητες
- βοηθά στην ανακούφηση από τη δυσπεψία,είναι αντιεμετικό και ρυθμίζει και μειώνει τις ζαλάδες
Δαμάσκηνα
- πλούσια πηγή καλίου,φωσφόρου,σιδήρου και μαγνησίου
- αντιβακτηριακά και δρουν κατά των ιών
- βοηθούν στη δυσκιλιότητα
- τα ξερά δαμάσκηνα είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α,Β1,Β2,Β3,Β5 και Β6
Κολοκύθα
- πλούσια πηγή καλίου,νατρίου και φωσφόρου
- πλούσια τροφή σε β-καροτίνη,μια αντιοξειδωτική ουσία που φαίνεται να βοηθά σε πλήθος προβλημάτων υγείας,όπως καρδιολογικά και πολλές μορφές καρκίνου
Μπανάνα
- τα συστατικά της καταπραΰνουν το στομάχι κι βοηθούν στην ανακούφιση απο τη δυσπεψία
- δρα εναντίων των ιών
- πηγή ποτασσίου και καλίου
- δημιουργούν ένα προστατευτικό στρώμα στο εσωτερικό του στομάχου το οποίο προφυλάσσει από την οξύτητα και το έλκος
Πεπόνι
- έντονες αντιπηκτικές ιδιότητες και βοηθά στην αποφυγή θρομβώσεων του αίματος
Σοκολάτα
- περιέχει χημικές ουσίες που επηρεάζουν τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου
- κάνει πιο εύκολη την απορρόφηση της λακτόζης από τον οργανισμό, όταν προστεθεί στο γάλα
- η μαύρη σοκολάτα βοηθά στα καρδιοαγγειακά προβλήματα
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου