ΕΥΚΟΛΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Γράφει η Μαριλένα Π.

 ΥΛΙΚΑ

1 κιλό φράουλες

1 κιλό ζαχαρη

1/2-1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις λιώνουμε μέσα στο τσικάλι.Τις λιώνουμε με τα χέρια όμως όχι με το μπλέντερ για να είναι πιο νόστιμη και πιο φυσική.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν.Μόλις αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά.Αρχίζουμε να βγάζουμε τον αφρό που βγάζουν οι φράουλες απο γύρω.Τη βράζουμε για 30-40 λεπτά και μόλις το κλείσουμε ρίχνουμε μέσα το χυμό από το λεμόνι.Έτοιμη!

Συμβουλή για τα βαζάκια που θα βάλουμε τη μαρμελάδα

Τοποθετούμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 170°C τα βάζακια ανάποδα και τα καπάκια τους(χωριστά τα βαζάκια από τα καπάκια).

Δεν τα αφήνουμε να κρυώσουν, βάζουμε τη μαρμελάδα ζεστή στα ζεστά βαζάκια.Κλείνουμε πολύ καλά και είναι έτοιμα.

1 σχόλια:

κικη είπε...

πολυ ωραια!!! την εχω κανει και γω και βγαινει τελεια!!! :):):)

Δημοσίευση σχολίου