Συνταγή : Πασχαλινά κουλουράκια

Γράφει η Κική Σ.

image
Υλικά

•2 φλ. ζάχαρη •4 αβγά •250 γρ. βούτυρο •1/4 φλ. γάλα •1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού •ξύσμα 1 πορτοκαλιού •1 κιλό αλεύρι •4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ •2 βανίλιες •1/2 κ.γ. σόδα •1/2 κ.γ. αλάτι


Εκτέλεση

• Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά. • Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα. • Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια. • Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10' -20', ανάλογα με το μέγεθος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου