Καυγάδες. Το αλατοπίπερο ή το αγκάθι των σχέσεων;

Γράφει η : Ειρήνη Μ.

Fight-Fair-to-Improve-Your-Relationship_full_article_vertical Τις περισσότερες φορές μόλις ένα ζευγάρι πραγματοποιεί το πρώτο του καυγά, μετά νιώθει πιο καλά και πιο ενωμένο. Οι καυγάδες σε μία σχέση είναι κάτι το συνηθισμένο και αναμενόμενο. Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να μη καυγαδίσεις ποτέ με το σύντροφό σου, καθώς δεν γίνεται να ταιριάζετε σε όλα. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει τις δικές του ιδέες και αντιλήψεις οπότε είναι λογικό να δημιουργούνται εντάσεις και διαπληκτισμοί. Πότε όμως ένας καυγάς βοηθά τη σχέση και πότε δημιουργεί προβλήματα;


  Οι λόγοι για τους οποίους συντελείται ένας καυγάς ποικίλουν. Μπορεί να υπάρχει κούραση, άγχος ή ''ξεροκεφαλια'' τους ενός από τους δυο συντρόφους ή και των δύο. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία οι καυγάδες μπορούν να βοηθήσουν σε μία σχέση. Μέσω αυτών το ζευγάρι βγάζει από μέσα του αυτά που έχει οπότε ηρεμεί. Συνήθως μετά από ένα καυγά όπως ανέφερα και πιο πάνω το ζευγάρι δένεται πιο πολύ. Βγάζοντας όλη την ένταση καθαρίζει το μυαλό και τα συναισθήματα και μένουν μόνο τα θετικά.

Καλό βέβαια είναι όσο είναι δυνατόν να αποφεύγονται οι καυγάδες και οι σύντροφοι να βρίσκουν άλλους τρόπους να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους πιο ''ειρηνικούς''. Μία καλή λύση είναι ο διάλογος σε στιγμές όμως ηρεμίας και χαλάρωσης και των δύο συντρόφων και σε καμία περίπτωση σε στιγμές πίεσης.
 
Οι καυγάδες μπορεί να θεωρούνται το ''αλατοπίπερο'' μίας σχέσης, ΠΡΟΣΟΧΗ όμως!! Όλα πρέπει να έχουν το μέτρο τους καθώς οι υπερβολές δεν έκαναν ποτέ καλό σε κανέναν. Εαν παρατηρείται ότι μέσα στη σχέση σας υπάρχουν καθημερινοί, αδιάκοποι, άσκοποι και έντονοι καυγάδες τότε πρέπει να το πάρετε πιο σοβαρά το θέμα και όχι να επαναπαυτείτε. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, υπάρχουν βαθύτερα προβλήματα μέσα στη σχέση σας, κυρίως προβλήματα επικοινωνίας. Οι καυγάδες αποτελούν μέσο επικοινωνίας αν και έσχατο. Όταν ένα ζευγάρι νιώθει ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να επικοινωνήσει  καταλήγει στους καυγάδες. Αυτό που πρέπει να κάνετε εαν δεν θέλετε να καταλήξετε ή χωρισμένοι ή με ηρεμιστικά ή ακόμα χειρότερα με το συνδυασμό και των δύο, είναι να προσπαθήσετε να βρείτε άλλους τρόπους επικοινωνίας, όπως ο διάλογος ή η γλώσσα του σώματος, βοηθά επίσης. Εαν όμως βλέπετε ότι δεν υπάρχει αμοιβαία προσπάθεια και αποτελέσματα αλλά τα πράγματα όσο πάνε και χειροτερεύουν τότε ίσως δεν ταιριάζεται. Μη προτρέχετε όμως εαν δείτε ότι οι αντιλήψεις σας είναι αντίθετες να καταδικάσετε τη σχέση σας. Οι διαφορές δεν είναι πάντα κακιές όταν κρατιούνται οι ισορροπίες καθώς κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον. Μη ξεχνάτε άλλωστε ότι περίπτωση από περίπτωση διαφέρει.
A714C98969CA8B6E822B497E57123 
Κλείνοντας, η δική μου συμβουλή είναι να νοιάζεστε και να αγαπάτε το σύντροφό σας, με τα προτερήματα και τα ελαττώματά του, δεχτείτε να ακούσετε και άλλες απόψεις διαφορετικές από τις δικές σας, ίσως είναι πιο σωστές και θελήσετε να τις ακολουθήσετε και εσείς. Και μη φοβάστε να μαλώσετε, κάνει καλό, με μέτρο ΠΑΝΤΑ!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου